fredag 5 augusti 2011

Islänning som förpliktigar----På 1990-talet var ÖSK en stor islandskoloni, med ovanstående herrar i laget. Då inträffade den största framgången i klubbens historia, en andraplats i allsvenskan, blott kvarten från guldet. Klubben har visat en långsiktig strategi för att knipa det där åtråvärda guldet någon gång och ett led är rekryteringen av en ny islänning, en mittback.

Eidur Aron Sigurbjörnsson blev vald till bästa backen på Island och det bådar verkligen gott inför framtiden, eftersom kontraktet lyder på flera år. Det kan vara en värvning i stil med Arnor Gudjohnsens, som var ett praktfynd för cirka 20 år sedan.

Nordin Gerzic har skrivit nytt kontrakt och Sixten Boström fortsätter, vilket innebär en bra ryggrad att bygga laget vidare på. Nu är det bara Alvbåges underskrift som saknas. Och tänk om klubben kunde få hit GIF Sundsvalls islänning Skulason också.

När det gäller nordiska spelare så var det alltså en islandsepok på 90-talet och under 00-talet (och fortlöpande)var det en finlandsdito, både tränar- och spelarmässigt. Däremellan syntes en del norsk-danska inslag som Petter Furuseth-Olsen, Lars Larsen och Kim Olsen.

Vi hälsar Eidur och hans flickvän välkomna till Örebro och hoppas de kommer trivas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar