söndag 31 juli 2011

Full pott i länsfotbollen


Öster - Degerfors 0 - 1
Gefle - ÖSK 0 - 1
KIF Örebro - Göteborg 3 - 1

Just nu har både Degerfors och KIF den där 3:e-platsen som ÖSK hade som målsättning inför säsongen. ÖSK däremot ligger på en 10:e-plats, men verkar ha vänt den nedåtgående trenden efter ytterligare en trepoängare. Och ytterligare en nolla för Alvbåge. Avståndet till den nämnda tredjeplatsen är dock inte ointagligt.

Förra året hade Helsingborg en duell mot Malmö om guldet, som man förlorade. I år står duellen mot Elfsborg, som verkligen har flyt och radar upp uddamålssegrar, en efter en. Men man unnar verkligen skåningarna ett guld, särskilt efter sin fina inledning både förra året och i år.

ÖSK:s bortamatch mot Gefle IF kolliderade med KIF:s hemmamatch mot Göteborg. Själv valde jag den senare och fick se en riktig publikmatch. Hemmalaget KIF radade nämligen upp målchanser mot ett Göteborg som bara hade släppt in tre mål innan matchen. Lika många bollar fick Kristin Hammarström släppa bakom sig i denna match, ändå blev hon vald till bästa spelare i bortalaget.

Det annars så starka Göteborgsförsvaret hade fullt upp med KIF:s anfallsess Sarah Michael, som dessutom brände tre - fyra sololägen. Eller vi ska nog säga som tränare Mikael Fahlén uttryckte det:
- Avsluten var bra, men det var kanonräddningar av landslagsmålvakten Kristin Hammarström.

Nu såg väl förbundskapten Dennerby förmodligen toppmötet Umeå - Malmö och missade Kristins fantomräddningar. Men hennes aktier att nå en ordinarie landslagsplats måste ha ökat. Liksom det gjorde för tvillingsyrran Marie, även om det inte blev något mål idag.

Matchen kan sammanfattas med att Göteborg ägde spelet, men att KIF:s kontringar var vassare.
- Man kunde ju idag önska att bollinnehav skulle innebära extrapoäng, men så är det ju inte, konstaterade Torbjörn Nilsson på presskonferensen.

KIF:s strategiska fotbollsidé visade sig vara vinstgivande för dagen. Frågan är om Göteborg tillåter samma spelmönster i returen på lördag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar