söndag 24 juli 2011

Äntligen en seger!

Det är många som väntat så länge på just denna dag. Just denna dag som innebar en efterlängtad seger för ÖSK i allsvenskan. Det var sju matcher sedan och bottenträsket har under tiden krupit allt närmare.

Men faran är inte över bara för att man slår IFK Norrköping i en 6-poängsmatch. Fortfarande stämmer inte spelet riktigt och i första halvlek hade man egentligen bara två målchanser; vilka alltså resulterade. I andra halvlek kom inte så många fler, däremot hade Norrköping ett flertal, så segern får absolut tillskrivas målvakten John Alvbåge. Han motade bland annat två farliga skott från ex-ÖSK:aren Astrit Ajdarevic. Egentligen skulle ett oavgjort resultat ha speglat matchbilden bättre, men tre poäng är bara att tacka och ta emot. De kommer absolut till användning framöver.

Många kanske tror och hoppas att kvällens vinst ska innebära en vändning för de svartvita. Men i sanningens namn så ser programmet framöver inte lätt ut. Gefle borta är alltid svårspelat särskilt som de gör sin bästa säsong på länge. Häcken hemma är inte heller lätt, göteborgslaget har många farliga målskyttar. Djurgården på bortaplan var det länge sedan vi vann mot. Mjällby hemma, hmm jag säger inte mer. Kalmar borta, Malmö hemma osv.

Nej, ÖSK-spelet måste upp ett snäpp till, och segern över Peking var alltså guld värd, när man tänker på de kniviga matcherna den närmsta tiden.

Matchen inleddes annars med en tyst minut och jag har aldrig upplevt ett så tyst stadion. Heder åt klackarna, eftersom det alltid brukar vara någon eller några som inte kan hålla sig. Det enda som hördes var skriet från en fiskmås och det må vara hänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar