söndag 17 juli 2011

Marie räddar Örebro-fotbollen

När ÖSK går kräftgång i allsvenskan finns det ändå en fotbollsspelare örebroarna kan vara extra stolta över; Marie Hammarström i KIF. Hon gör ett sent genombrott i blågult och dessutom ett sent medaljmål mot Frankrike. Det är hon väl värd efter många års slit.

Förutsättningarna var annars inte de bästa för svenskorna som tappade en 1-0-ledning och dessutom tappade en spelare, Josefin Öqvist, lite onödigt utvisad. Men Örebro-tjejen Marie räddade alltså äran och gjorde VM-äventyret till succé, trots Japan-förlusten.

Det mest positiva med ÖSK:s söndagsmatch mot Gais var målet, som trots förlusten 1-4 ändå visar på viss rätt riktning. För ska ÖSK gå vidare mot Sarajevo på torsdag krävs det ett mål, om det inte kommer i straffläggningen. Men försvaret måste vara mer taggat och Magnus Wikströms skada ser oroväckande ut inför nästa vecka.

Att möta Gais borta kan inte väcka några muntrare minnen hos Wikström. På fyra år har ÖSK förlorat tre matcher med 3 mål och Wikström har blivit skadad lika många gånger. Kan inte han få hoppa över nästa års bortamöte med Makrillarna? För ett nytt möte blir det alla gånger, trots många uppgivna röster som talar om superettan.

Nu plockar Alvbåge skotten i Sarajevo på torsdag och håller nollan. Sedan plockar ÖSK:s mittfält ner Astrit Ajdarevic nästa söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar