söndag 28 augusti 2011

Felpass ställde till det

ÖSK stod upp riktigt bra mot Helsingborg borta och resultatet 2 - 0 ljuger lite. Det var ingen lättköpt seger för skåningarna och hade inte ÖSK stått för tre individuella misstag så hade en poäng varit bärgad. Misstagen inleddes när det bara var en halvtimme kvar:

1. Redan varnade (låt vara att den första var diskutabel) Per Johansson går in huvudlöst i en tuff närkamp med HIF:s Mattias Lindström. Varningen var solklar och därmed blir Per också utvisad. Man kan inte spela på det sättet om man redan är varnad.

2. Kushtrim Lushtaku ska rensa i eget försvar och får på en snedträff som gör att bollen går rakt i gapet på helsingborgsanfallet, men det är en back som sätter 1 - 0.

3. Nordin Gerzic kan enkelt spela bollen tillbaks till egna backar och brukar också göra så i nio fall av tio. Men nu får han för sig att spela en svår pass in i mittfältet. Passningen går inte fram och några sekunder därefter är det 2 - 0 för Helsingborg.

Fotboll är ett lagspel och det känns grymt att några spelare på detta sätt förstör för hela laget. För flera av ÖSK:arna höll spelet uppe riktigt bra och återigen gör Emil Berger en mycket bra insats. Efter utvisningen på Per fick han agera vänsterback istället. Även Alvbåge gör en bra match och tog de skott han skulle ta. På målen var han chanslös.

Med tanke på omständigheterna var det på det hela en hyfsat bra ÖSK-insats, men så länge man förlorar är det ju inte helt godkänt. Men man ska inte glömma att det ändå var serieledarna på bortaplan och ÖSK hade flera nyckelspelare borta p.g.a. avstängningar och skador.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar