måndag 22 augusti 2011

Gula febern härjar än

ÖSK är fortfarande drabbat av "gula febern". Fem matcher i rad har resulterat i 0 poäng. Det är sjukt. Vad ska man göra åt eländet? Bara att hoppas Mjällby åker ur allsvenskan i år. Och skulle inte detta ske får man väl ta till andra åtgärder.

En kompis kom med ett förslag. Han skulle starta en fond till nästa år: "Krossa Mjällby 2012". För det måste väl bli ÖSK:s stora mål då. Det hjälpte inte att ÖSK var det bättre laget idag och skapade flera målchanser i den första halvleken, när gulingarna nätar på en målchans.

Det stora glädjeämnet var att se Emil Berger. Där har klubben verkligen ett sparkapital nu när Bedoya har lämnat. Berger blev helt riktigt utsedd till hemmalagets lirare. Han har god speluppfattning och dessutom ett bra skott. Det visade han prov på åtminstone vid ett tillfälle då Mjällbys Mattias Asper fick sträcka ut hela sina nästan 2 meter.

Vid andra tillfällen släppte målvakten returer och det var synd att inte ÖSK:arna sköt mer. Då har det kunnat bli returchanser, som vid första ÖSK-målet mot Djurgården. Jag saknade det fina kantspelet som speciellt Per Johansson visade upp mot Häcken. Ingen av kantspelarna gjorde någon av sina bättre matcher och Wowoahs felpass ledde dessutom till 0 - 1. Där ser man vad ett felpass betyder negativt, hela laget kommer snett i sina uppställningar.

Nu blir varken han eller Paulinho med i nästa match mot Helsingborg borta på grund av avstängningar. En match som blir en svår nöt att knäcka, men ÖSK har tidigare visat att när man är som mest nederlagstippat så kan man skrälla. Efter skånemötet följer ett landlagsuppehåll, vilket kan vara lägligt för en nystart med segrar igen, förhoppningsvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar