måndag 2 maj 2011

KIF:s första och ÖSK till Solna

KIF Örebro hade det rätta flytet i bortamatchen mot Umeå på Gammliavallen. Lagets enda mål räckte till den första segern. Ironiskt nog var det skadade Sara Larssons ersättare Marie Ståhlberg som nätade. Sara tvingades utgå efter en halvtimme, men bara kvarten senare hade Marie visat sig vara en fullgod inhoppare. Inget ont som inte har något gott med sig...

Det var Umeås första poängförlust och på lördag ställs örebrotjejerna inför ett nytt topplag då Kristianstad gästar Behrn arena. Då har man mött de fyra lag som i nuläget ligger överst i tabellen. Den enda plumpen så här långt är väl poängtappet mot bottenlaget Jitex.

Ikväll smäller det. Eller nej, det får vi hoppas att det inte gör förresten. Det får vara nog med ofog från AIK-klacken. För inte tror jag att någon från den syrianska klacken gjorde sig skyldig till något sådant när hemmalaget ledde med 1-0. Situationen påminner en del om Danmark - Sverige för fyra år sedan då en dansk supporter lät sitt missnöje gå ut över domaren. Då avbröts matchen med resultatet 0 - 3. Vi får hoppas på liknande utgång i matchen Syrianska - AIK, d.v.s. 3-0-seger för de rödgula. Allt annat vore helt orättvist.

För en tid sedan var jag i England och såg både Tottenham och Chelsea spela hemma i två olika matcher. Där har polisen verkligen fått bukt med problemet, inte en huligan så långt ögat kunde nå. Man har sedan ett femtontal år, då problemet var som värst, infört videoövervakning och kunde på så sätt kartlägga alla våldsverkare. Något liknande borde väl gå att genomföra även i Sverige. Utanför arenorna satte sig ridande polis i respekt hos eventuella huliganer.

Nej, vi får hoppas att fotbollsmatchen på Råsunda ikväll mellan AIK och ÖSK får avslutas utan några avbrott och att alla inblandade på planen kan arbeta utan rädsla och ångest. Det lär som vanligt bli mycket publik och man kan ju ha den förhoppningen att detta ska betyda en festlig inramning istället för motsatsen.

Även på Stora Valla lär det bli tätt med åskådare ikväll då hemmalaget tar sig an Assyriska från Södertälje. Det är ett riktigt toppmöte och frågan är om DIF är obesegrat även efter den fjärde omgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar