onsdag 27 april 2011

Pelé, Maradona och Messi

Jag säger då det; vilken fotbollsspelare, Lionel Messi! Det är han som är skillnaden mellan de bägge spanska storlagen. Det är han som ensam avgör semifinalen i Champions League mellan Real Madrid och Barcelona. 0-2-målet kommer bli klassiskt, det kommer vevas många gånger. Det påminde lite om Maradonas klassiska VM-mål mot England och Zlatans uppsnurrning i den holländska ligan.

Jag har haft förmånen att uppleva alla tre världsspelarna i rubriken, även om minnesbilderna från den förstnämnde börjar flagna. Jag börjar mer och mer anse att den lille Messi är den störste. Visst, det är svårt att jämföra spelare från olika epoker. Men det är en glädje att se honom, att se hur man fortfarande kan leka fotboll. Vi kan vara glada som får uppleva en sådan ikon, som han faktiskt redan har blivit trots den ringa åldern på 23 år.

Både Pelé och Maradona var också kortväxta, men de var riktiga muskelpaket. Messi har visat att man kan lyckas ändå, utan oproportionerlig muskelmassa. Och vi får säkert se mer av storspelaren. Hoppas han slipper skador i framtiden. Drömfinalen mellan Barcelona och Manchester U är något vi kan se fram mot i slutet av maj. Det törs man säga redan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar