söndag 5 augusti 2018

ÖSK åker rutschbana

När ÖSK den 22 maj besegrade Kalmar med 2-1 hemma låg man i toppskiktet av allsvenskan och hade vid det laget stort överraskat alla fotbollsexperter. Med en tunn trupp hade man ändå lyckats skrapa ihop hela 18 poäng på de första tio omgångarna. Långt mer än vad alla hade förväntat sig.

Nu har man inte vunnit sedan den där gången mot smålänningarna vilket betyder sex matcher utan trepoängare. Det kan gå fort utför och plötsligt börjar nedflyttningsspöket skymta. Därför är nästa match mot BP på lördag så otroligt viktig för laget och nu gäller det verkligen att samla ihop sig.

Till lördag lär Nordin Gerzic vara spelklar igen och kan kommer att behövas. En spelsugen Nordin saknades verkligen idag och i den första halvleken fanns inte mycket till spelorganisation och idéer. Nahir Besara var väldigt osynlig och det närmaste mål ÖSK kom var två skott från Michael Omoh, som var den ende som såg ut att försöka framåt. Kennedy Agboananike hade tvingats utgå efter uppvärmningen.

Häcken var alltså närmast ett ledningsmål och i den 23 minuten var det ribban som räddade ÖSK. Även om göteborgarna också var ganska uddlösa kändes de ändå mer farliga i sina anfall. En gäspig första halvlek och det som matchen behövde var ett mål.

De skulle komma. Först ett offsidemål för ÖSK, som annars snyggt rullade upp Häckenförsvaret. Således var det ett helt annat ÖSK-lag i den andra. Kanske lite för övermäktigt i sin målhunger för i den 57 minuten kunde inte Michael Almebäck i försvaret hålla undan för Häckens trollgubbe Nasiru Mohammed som retfullt enkelt fick rulla in 0-1.

ÖSK låg ändå på för en kvittering, vilken skulle komma i den 74 minuten. Inte ett av de vackraste man sett på arenan, men väl ett av de konstigaste. Efter en hörna såg det ut som om Häckenmålvakten tappade balansen när han gick upp på bollen och hade in den i eget mål. Det gick inte att upptäcka någon ojusthet i momentet, både huvuddomare och linjeman var helt överens.

Men återigen skulle ett billigt och onödigt baklängesmål komma då ÖSK-bekantingen Paulinho grusade ÖSK:s poängdrömmar. Då var det bara fem minuter kvar av ordinarie tid. Surt, sa räven.

En formidabel serieinledning har nu alltså blivit en stor besvikelse. Men å andra sidan var det väl matcher som den idag som man hade förväntat sig innan säsongen.