söndag 8 juli 2018

Coachernas kamp gav Elfsborg segern

ÖSK leder mot Elfsborg hemma med 1-0, och i den 77:e minuten byter Elfsborgs tränare Jimmy Thelin in Viktor Prodell in. Minuten efter tar ÖSK-tränaren Axel Kjäll ut Sebastian Ring. Det skulle visa sig bli två avgörande förändringar för hela matchen. För på bara två minuter (84 och 86) hade Viktor Prodell gjort två mål och vänt underläget.

Det ska sägas att Elfsborg var det klart bättre laget idag, under hela matchen. Det var en av Oscar Janssons bättre matcher i karriären, trots förlusten med 1-2. Fotparaden i 73 minuten var bland det svettigaste jag sett på en fotbollsplan. Det är bara synd att inte Oscar fick mer hjälp av sina lagkamrater idag. När ÖSK i 84 minuten ledde med 1-0 satt jag så smått och filade på en rubrik som "Oscar vann matchen åt ÖSK", när jag samtidigt anade att så inte skulle bli fallet.

För det var väldigt mycket Elfsborg i den andra halvleken, särskilt efter ÖSK:s ledningsmål genom Kennedy Igboananike i den 51 minuten. Även i den första hade Oscar storspelat i målet och räddat ÖSK vid ett flertal tillfällen. Att ÖSK hade noll i baklängesprotokollet var närmast ett under.

Kubanernas retsamma ramsa "Superettan här kommer Elfsborg" kanske taggade gulingarna lite extra. Hur Elfsborg kunde ligga på tolfte plats inför dagens omgång är en gåta, åtminstone efter dagens spel. De kändes hela tiden mer giftiga i avslutningarna än ÖSK, som efter sitt ledningsmål sjönk ner i banan ännu mer.

Visst fanns det chanser på omställningar, men Omoh var oftast för omständlig med bollen. Han har en förmåga att varva briljanta insatser på planen med rena bortsättningar. Albin Granlund blev faktiskt en injektion när han kom in i mitten av första halvlek. Annars var det ganska loja ÖSK-spelare på planen idag, där Elfsborg tycktes ha mer att spela för.

Laget hade också ett kvitteringsmål inne i den 58 minuten, vilket bortdömdes sedan domaren konfererat med linjemannen. Detta faktum triggade igång boråsarna ännu mer.

Det har varit en tuff helg för oss som dels har ett blågult hjärta, plus ett svartvitt. Två käftsmällar på drygt ett dygn. Det frestar på att vara fotbollssupporter ibland.

På Behrn arena var det bara drygt 5 000 åskådare. Lite skillnad på den matchen jag såg i tisdags, med 64 000 åskådare (Sverige Schweiz).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar