måndag 7 maj 2018

Upplagt för årets match på söndag

Kvällens härliga 4-2-seger mot Sirius bäddar för en riktig publikmatch på söndag. Vid hyfsat väder borde det bli 10 000 åskådare, minst. Två obesegrade lag, som sprutat in mål den senaste tiden. Vad kan väl bli bättre förutsättningar? Och ÖSK har en viktig uppgift som hela Sverige stöttar, att spetsa till spänningen i allsvenskan. Ja, hela Sverige förutom en stadsdel i Stockholm.

På de tre senaste matcherna har ÖSK gjort nio mål och Hammarby åtta. Det skulle därför förvåna om tillställningen på söndag slutar 0-0. Vinner ÖSK mot HIF skuggar de, liksom AIK, det överraskande topplaget från Söder i Stockholm.

Vem kunde tro det här på försäsongen, då Svartvitt hade så otroligt svårt med målskyttet. Men som jag sagt tidigare, Axel Kjäll har valt att bygga en lagdel i taget. Över vintern hade han bestämt sig för att ta tag i försvarsspelet och det var därför vi fick se ett otroligt försiktigt offensivt ÖSK. När väl defensiven kändes okej var det dags att låta anfallet blomma ut, vilket det nu gjort.

Vi fick se Kennedy Igboananikes tredje och fjärde raka mål, symboliserat med det där riktiga flowet som ÖSK är inne i just nu. När Sirius kvitterade och reducerade i andra halvleken lade ÖSK in en högre växel, allt för att lugna sina supporters. Att vara ÖSK-anhängare är väldigt lätt just nu. Men för att vara så där närkingsk: vi måste först genomgå de riktigt svåra matcherna. AIK och Norrköping har avverkats, med en poäng i vardera matcherna. Men det var på hemmaplan. Lite värre är det förstås på Friends arena och Östgötaporten.

Men ÖSK har gjort nästan allt rätt hittills. I kvällens match var det väl bara Sirius första mål som inte såg otagbart ut. Men så länge man gör fler än motståndarlaget är det ingen större fara på taket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar