måndag 21 augusti 2017

Stockholmsmardrömmen fortsätter för ÖSK

Nej, Stockholm passar inte ÖSK i år. På fyra matcher har det blivit noll poäng och 1-11, och det är inte troligt att Svartvitt ska kunna bättra på den statistiken den 16/9 eller 5/11, då man möter Djurgården borta respektive AIK hemma.

Säsongens sämsta ÖSK-insats ikväll? Nej, den mot Djurgården hemma (0-4) den 7 maj var snäppet värre. Mot Hammarby försökte Svartvitt ändå att spela framåt, även om man kom helt snett in i matchen. Ett taktiskt misstag föranledde 0-1 redan i den åttonde minuten. På en hörna satte man för korta spelare att bevaka Björn Paulsen 1,90.

Hammarby hade redan inlett bäst och fick ännu mer energi. Inte förrän Michael Omoh slog ett farligt högerinlägg i den 23 minuten började ÖSK få lite vittring. Man tog över något mer av spelet från Hammarbyspelarna, som för dagen lirade i de klassiska gulsvarta ställen. På läktarna lät också den klassiska melodin "Sha na na na, hey hey Hammarby" och man trodde att klockan vridits tillbaka till början av 70-talet.

Det var på den tiden ÖSK var det eviga mittenlaget och så verkar det förbli även detta år, liksom 2015 och 2016. Om nu inte en ny tränare kan ändra på det. Spekulationerna går varma efter meddelandet om Alexander Axéns avgång och olika namn har florerat. Enligt uppgift är det andretränare Axel Kjäll som får ta över kommandot, och han är bara att gratulera. Axel har allt att vinna. Många hade säkert hellre sett en mer etablerad tränare, som Håkan Ericson.

Att Oscar Jansson inte hade sin bästa kväll genom enkelt insläppta 0-2 och 0-3 i den andra halvleken spelar egentligen ingen roll, så länge som ÖSK inte förmådde få utdelning framåt. Man gjorde sina försök, dock inte tillräckligt vassa. Hammarby försvarade sig skickligt och gjorde helt enkelt ÖSK dåliga. De bägge målen i andra var frukten av snabba omställningar.

Nordin Gerzic fick helt riktigt pris som kvällens bäste ÖSK:are. Han var den ende som visade riktig vilja och ÖSK-hjärta, men så är han ju klubbens ÖSK:are med stort "Ö". Synd att han var så ensam ikväll.

Inga 10 000 blev det heller på läktarna som det hoppats på i publikmatchen. Regnet före kan ha skrämt en del så att siffran bara hamnade på 8 407, men så är ju varken ÖSK eller Hammarby några topplag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar