onsdag 7 juni 2017

Slut på vårsäsongen

 
                            Kennedy Agboananike, ÖSK:s bästa målskytt så här långt
 
 
ÖSK kunde gå till säsongsuppehåll med ännu en trepoängare i fotbollens allsvenska. Tidigare skadedrabbade Maic Sema fick nöjet att avgöra med sju minuter kvar i bortamatchen mot Kalmar FF. Hans första mål för året för övrigt. Ett sådant avslut både på match och vårsäsong måste kännas skönt för Maic, ÖSK-laget och alla supportrar.

Ett tag kändes nedflyttningsspöket oroande nära, men samtidigt fanns tanken att årets ÖSK egentligen är för bra för att åka ur. Samtidigt har man inte de kvaliteter för att blanda sig i tätstriden, och konkurrera med Malmö FF och IFK Norrköping. Inte i år åtminstone. Kanske att laget behöver denna säsong för att spela ihop sig på.
 
Och kanske få tag i någon ny spjutspets som Kennedy Agboananike, men framförallt att få behålla honom. Hans frånvaro under fyra matcher verkade lamslå hela laget, som därför blev oerhört sårbart.
 
Det är inte alltid så lätt att ta sig upp i allsvenskan igen efter att ha hamnat i superettan. Titta bara på Gefle IF, som åkte ur förra året och som nu parkeringar sist i den tabellen. Det kan bli ett ras ytterligare en division, som hände för både Trelleborg och Helsingborg för några år sedan.
 
Helsingborg verkar dock börja hitta tillbaka efter en knackig inledning av superettan, och parkerar nu på andra plats efter Brommapojkarna. Klubbens arena Olympia har byggts om för flera miljoner, och därför var det ju snopet för dem att bara få spela i den näst högsta divisionen i den nya anläggningen. Samma öde drabbade förresten Öster för några år sedan.
 
Behrn arena i Örebro har också varit föremål för ombyggnadsplaner. Ända sedan den började byggas om för 15 år sedan har målet varit att få till ett omslutet stadium, utan hål i hörnen. Det är ju så de moderna fotbollsanläggningarna ser ut idag och som ger den där riktiga atmosfären. Vi får hoppas att det blir så också.
 
En sådan arena riktas blickarna mot på fredag, nämligen till Friends arena i Stockholm. Där spelar Sverige sin andra landskamp mot Frankrike i VM-kvalet och vid en eventuell vinst får man ett utmärkt utgångsläge att ta sig till Ryssland nästa år.
 
Frankrike är världsrankat sexa och Sverige 34:a och efter de premisserna ska det förstås bli svårt att rubba förra EM-finalisterna. Men efter den snöpliga förlusten i november såg man att Blågult kan skaka världslaget och där man var värda poäng.
 
Förbundskapten Janne Andersson har visat prov på underverk med tidigare lag, som till exempel Norrköping, och det finns absolut segerchanser i fredagens match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar