måndag 7 november 2016

Sammanfattning av länsfotbollenDjurgården inledde bra i första matchen mot ÖSK och skulle så småningom komma före i tabellen.

Vi kan nu sammanfatta våra länslag i de högre divisionerna. Samtliga fyra hamnade tyvärr på den nedre tabellhalvan, och värst blev det för BK Forward. Laget från Väster i Örebro får tyvärr kliva ner till division 2, efter att innan säsongen ha varit tippade att blanda sig i toppstriden i division 1 Norra.
Vi kan bara vrida klockan tillbaka ett antal månader, närmare bestämt till februari och mars. I grupp 8 av Svenska cupens slutspel hade Forward med mersmak spelat 2 - 2 mot allsvenska ÖSK i ett derby. I omgången efter vann man med 5 - 1 mot superettalaget Gais. Den nye tränaren Rickard Nilsson, år 2014 utsedd till årets tränare, spåddes en lysande framtid med sitt lag.
Men en bedrövlig höst gjorde att laget fick kliva ner ett hack. Även ÖSK gjorde en liknande höstsäsong, men tack vare sin fina vårsäsong, där man länge låg trea, blev det slutligen en niondeplats. En missräkning både för klubben och för fansen. Särskilt med tanke på alla förhoppningar på Astrit Ajdarevic, som inte alls motsvarade förväntningarna efter sin medverkan i OS i augusti.
Om ÖSK ska kunna blanda sig i en guldstrid, som det fanns förhoppningar om ett tag, så måste man bli jämnare. Inte bara göra en bra vår- eller höstsäsong, utan det krävs en stabil insats över hela året. Även under matcherna räcker det inte med att bara göra en bra halvlek.
Frågan är vad som falerat i år, om det är konditionen eller för många nya spelare? Sedan måste mer träning ske på naturgräs inför sådana bortamatcher. Positivt var ju ändå att laget aldrig var inblandat i någon bottenstrid.
Det var nämligen Degerfors, men redde snyggt upp det i den näst sista matchen mot Syrianska hemma. En oavgjord match, som kändes som en seger och förlust samtidigt. Ett tränarbyte hade gjorts där och nu får det nya tränarparet lite mer arbetsro.
Även i KIF Örebro gjordes ett tränarbyte, men på ett mer tidigt stadium. Som väntat fick laget finna sig i att se på hur andra lag blandade sig i täten, och man hade inte det spelarmaterialet i år, som för till exempel två år sedan. Inte heller i KIF:s fall innebar det någon överhängande risk för degradering.
Därför sammanfattningsvis måste man väl säga att det varit en ganska trist höst ur länssynpunkt. Med många matcher som inte gällt något speciellt. ÖSK hade för all del länge en fjärdeplats att spela om, men där den motivationen inte räckte till. Nu får det laddas om på flera håll inför 2017.

                   3-3 mot Syrianska räckte för nytt kontrakt för Degerfors.

          Boris Lumbana får väl räknas som årets mest lyckosamma Degerforsare.
 

               Janne Andersson gjorde sin sista match som klubbtränare mot ÖSK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar