måndag 31 oktober 2016

Se och lär, ÖSK!

Det är bara att applådera ett lag som Östersunds FK. Vilken uppvisning av jämtarna. Det var sällan man sett ÖSK vara så utspelat som de var ikväll. I paus kunde man läsa att bollinnehavet varit 33 - 67 i Östersunds fördel i den första halvleken, och detta övertag fortsatte matchen igenom. Förmodligen det bästa laget som uppträtt på Behrn arena i år. Faktiskt bättre än Malmö FF.

Förresten slog ju Östersund just MFF för två omgångar sedan, borta med 3-0. Så egentligen behöver inte ÖSK skämmas så mycket för kvällens 1-5-förlust, bara lite. I förra omgången vann ÖFK enkelt hemma mot formstarka Hammarby, med 2-0. Alltså 5-0 på två matcher och med dagens 5-1, blir det 10-1. Snacka om formstarkt lag.

Det är aldrig roligt att tippa mot ÖSK, men vad gör man inte när Svenska Spel bjuder 3,35 för en bortaseger. Låt vara att oddssättaren kanske inte följt ÖSK:s skrala hemmafacit den sista tiden, men Östersunds fina spel borde ha varit mer känt. Och det är således bara att tacka och ta emot för kvällens tipsvinst.

Östersund visade spelglädje, rörlighet, passningsskärpa och effektivitet. Viktiga egenskaper för att vinna matcher och något som ÖSK i sin tur saknade. Det var inte onormalt många målchanser för Östersundarna, men de satte sina lägen.

Första målet redan i den 3 minuten var signifikativt då Alex Dyer satte 0-1 efter en fin kombination, där ÖSK-försvaret förblev bolltittare. Flera fina passningsvarianter bäddade för de övriga målen och 1-5 var en läckerhet, då Ken Sema satte en härlig lobb över Oscar Jansson. Därmed vann nämnde Sema brödrakampen med råge.

På mittfältet var Östersunds Fouad Bachirou en gigant och överglänste sina motståndare fullständigt. Trots att han gick mållös låg han bakom storsegern. En klasspelare, som ÖSK:s Astrit Ajdarevic var under vårsäsongen. Det var då det, och det var nästan precis ett halvår sedan som ÖSK spelade ut Östersund på Jämtkraft arena och vann med 4-2. Alltså även då sex mål, precis som ikväll. Målrikt och roligt för publiken, även om kvällens 4 612 åskådare säkert kunde hålla sig för skratt.

Men de fick ändå se ett blivande storlag och troligen är Östersund med och spelar om högre placeringar redan nästa år. Särskilt om de spelar så här. Tränare Graham Potter har värvat otroligt förnuftigt och har verkligen fått till ett samspelt gäng, som gillar att trilla boll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar