söndag 23 oktober 2016

ÖSK höll nollan

Efter att i många matcher ha släppt in onödiga mål kunde nu Svartvitt hålla tätt denna gång, i och med 0-0-matchen mot Helsingborg hemma. Men det var inte mer heller, för i den 78 minuten trodde väl alla 4 628 på läktarna att det var färdigt. Efter ett bra anfall blev Helsingborgs Martin Christensen helt ren med ÖSK:s Oscar Jansson. Men istället för att lägga en enkel bredsida förbi målvakten fick Christensen till ett skott i huvudhöjd som Oscar fick en hand på och räddade till hörna.

Att hålla nollan var väl det mest positiva med denna match för ÖSK. Men visst finns kunnandet för tre poäng, om alla spelare kommer upp i rätt nivå. Astrit Ajdarevic, till exempel, fick hela tiden för mycket fot under bollen och vi har väl aldrig sett honom skjuta så högt över målet. Frisparksläget som ÖSK hade i slutet av matchen borde han ha överlämnat till Nahir Besara, som också har ett bra löd i dojan.

I den första halvleken låg Besara bakom ÖSK:s enda avslut. En långboll mot Victor Sköld nickades ner av denne till Besara vars skott tog på en försvarare. Victor låg hela tiden alldeles för nära offsidegränsen och förstörde därför tyvärr flera anfallstillfällen.

Om förra söndagens första halvlek mot Kalmar var under all kritik så var denna inte mycket bättre. Inte från något av lagen, när statistiken var 0-0 i avslut på mål och 1-1 i avslut totalt. Men där alltså ÖSK spelade bra i försvaret, men den nya konstellationen Ring, Almebäck, Hines-Ike och Broberg.

Mot Kalmar blev det en uppryckning efter paus, vilket det även blev i matchen mot Helsingborg, men inte tillräckligt. Visserligen blev det mer energi i laget när Michel Omoh kom in i den 62 minuten, men ingen höll sig dock framme på hans instick från vänsterkanten.

På presskonferensen betonade också HIF:s tränare Henke Larsson det positiva, med att hålla nollan, vilket även Alexander Axén gjorde. Men samtidigt ville han kunna se att bägge delarna håller i samma match, både den defensiva biten och den offensiva.