fredag 28 oktober 2016

Nära tre poäng

ÖSK var bara nio minuter från att få med sig alla tre poängen på Stadsparksvallen i Jönköping. Men det hade varit rena rånet och en pinne får de vara särdeles nöjda med.

Jönköpings Södra som slog Djurgården borta med 2-0 i förra omgången verkar ha blivit ett etablerat allsvenskt lag redan. ÖSK får faktiskt vara glada att de inte förlorade. I den första halvleken kom Södra igenom flera gånger på högerkanten, bland annat med ex-ÖSK:aren Pär Ericsson. Men Svartvitt får tacka Oscar i målet för att det fortfarande var ledning i paus.

För ÖSK hade fått en drömstart då Victor Sköld nickade in 0-1 redan i den 8 minuten. Men sedan blev det inte så mycket mer, även om ÖSK kontrollerade spelet.

I den andra tog naturgräset ut sin rätt och laget orkade inte stå emot. Där får man återigen tacka matchens bäste ÖSK:are Oscar att 1-1 inte kom tidigare än i den 81 minuten. Jönköping rörde sig mycket och var kvicka på fötterna, medan ÖSK mest såg ut som statister.

J-Södra spelar en rolig fotboll och är värda en större publiksiffra än de dryga 3 000 som fanns på läktarna. Men så var det ju ändå hälften mot vad arenan kan ta emot. Skulle de bli ett permanent allsvenskt lag får väl kommunen där fundera på ett nytt arenabygge.