måndag 12 september 2016

ÖSK vände underläge igen

Liksom i hemmamatchen mot Falkenberg var ÖSK i underläge i kvällens match mot formstarka Hammarby, men kunde vända. Dock inte till vinst denna gång, men 1-1 i den 94 minuten får Svartvitt vara mer än nöjda med.

Ja, Hammarby hade inte förlorat sedan den 24 juli och spelat fem matcher med bara ett insläppt mål. Då har man ändå hållit nollan mot lag som IFK Göteborg och AIK. Så Besaras kvittering på övertid var en fjäder i hatten. På sedvanligt manér så kom inga glädjeyttringar från Besara som nyligen representerat Hammarby.

Efter en underhållande och jämn första halvlek med fint spel så tog Hammarby kommandot med 25 minuter kvar av matchen. Efter ett rungande ribbskott följde fler chanser innan mittbacken Joseph Aidoo påpassligt kunde tåa in 1-0. Flera gånger var man färdig att anteckna 2-0, bland annat efter Kennedys fina frispark. Från hans känsliga fot kom även farliga hörnor och efter en sådan träffade Hammarby stolpen.

Ett gyllene läge att kvittera fick annars Robert Åhman Persson, som helt ren med målvakten valde att skjuta med vänsterfoten istället för att enkelt bredsida in bollen med den högra. Passningen hade kommit från Michael Omoh, som tyvärr i det momentet skadade sig och fick bäras ut på bår. Det måste vara slut på skador på ÖSK-anfallare nu. Det känns extra bittert särskilt sedan Crespo börjat leverera i Häcken, med nästan ett hat-trick.

Återigen bevisade alltså Besara vilken nyttig spelare han är för ÖSK och kommer betyda väldigt mycket även framöver. I Besara och Omoh kan man verkligen gratulera klubben till fint höstfynd, i stil med förra årets Broberg och Ajdarevic.