tisdag 16 augusti 2016

KIF-Lisa jättedödare igen

Återigen blev Lisa Dahlkvist den slutgiltiga matchhjälten när hon hur lugnt som helst lade in den avgörande straffen mot Brasilien i OS-semifinalen. Lika enkelt som i fredagens kvartsfinal mot USA.

Fotboll består både av anfallsspel och försvarsspel. De svenska tjejerna har visat sig vara oerhört skickliga på det senare och med en världsmålvakt som Hedvig Lindahl så kändes straffläggningarna nästan som avgjorda redan innan de ens hade börjat. Det är en bragd att slå ut två av världens bästa fotbollslag, USA och Brasilien, dessutom på de senares hemmaplan inför drygt 70 000 på läktarna.

En perfekt genomförd taktik utfördes mot USA och det såg ut som om karbonpapper hade lagts över de planmässiga ritningarna till Brasilienmatchen.

För första gången en OS-medalj i fotboll på damsidan, sedan sporten blev OS-gren 1996. Minst silver och nu siktar Lisa Dahlkvist & co högre. Det gör de rätt i, för just nu utstrålar de ett suveränt självförtroende.

Att Fischer och Sembrant var bra i försvaret visste vi, men Berglund på högerbacken var omöjlig att komma förbi.

Det finns rutin i det svenska laget, med nämnda Dahlkvist, Fischer, Aslani, Seger och Schelin. Det har en stor betydelse i sådana här matcher.

         Lotta Schelin var närmast att näta under ordinarie matchtid och förlängning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar