lördag 18 juni 2016

Osäkert agerande av Hamrén

Erik Hamrén känns inte som en förbundskapten som står med bägge fötterna på jorden


Sverige hade länge en poäng mot Italien och borde ha fått den med sig. Men i den 88 minuten sänkte Eder de svenska förhoppningarna om att få något från matchen. Dessförinnan hade Sveriges förbundskapten Erik Hamrén gjort några tveksamma byten, som kan ha kostat laget poängen. Åtminstone fick man den känslan när bytena gjordes.

Albin Ekdahl och Emil Forsberg borde ha fått vara kvar på banan. Två nyttiga spelare som tillhört de bästa i laget, om än med tunga ben, men med en vinnarinstinkt och kämpaglöd av bästa märke. Att Guidetti byttes ut  var helt i sin ordning, eftersom han var trött. Men då fegar Hamrén ur och inte låter Emir Kujovic få chansen. In kommer en Marcus Berg som man trodde hade gjort sitt i EM.

Ett grovt tjänstefel! Och nu får man tyvärr säga adjöss för denna turnering. Skönt att landslaget får en ny ledning efter EM och troligtvis lite bättre styrning. Att coacha är säkert ingen lätt uppgift och för att lyckas måste man vara utrustad med en stor portion fingetoppskänsla. Det saknar tydligen herr Hamrén.

Däremot finns det utmärkta exempel på motsatsen och vi kan bara gå till förre ÖSK-tränaren Roy Hodgsons agerande mot Wales, då han i pausen bytte in två spelare som skulle komma att vända matchen med två mål. "Det är ändå spelarna som ska göra jobbet" är en fras som ofta används. Men när det är så jämnt i vissa matcher så betyder tränarens agerande så otroligt mycket.

Nu är det bara att ladda om till VM-kvalet i höst, men inte heller det blir lätt, med lag som Frankrike och Holland i gruppen.

Nu kanske undertecknad målar hin håle på väggen, eftersom matchen mot Belgien återstår. Där krävs det vinst för att ev. komma tvåa eller bli en av de fyra treorna som går vidare. Men i dagsläget finns inget som tyder på att dagens svenska landslag, med dess ifrågasatta förbundskapten, ska klara av en sådan bedrift.

Adieu Hamrén!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar