måndag 27 juni 2016

Ö-kriget avgjort - Islandssagan fortsätter

Det låg i luften. Island har haft flow i årets EM och detta fortsatte mot England. Efter en mardrömsstart där den isländske målvakten onödigt fällde sin motståndare och orsakade straff och baklängesmål så kom islänningarna tillbaka med kvittering bara minuter efteråt. Efter 18 minuter hade man till och med en 2-1-ledning mot engelsmännen.

Ett härligt krigande gäng från den nordliga ön skulle hålla undan och försvara sitt mål på ett heroiskt sätt. Brytningen av Ragnar Sigurdsson i den 70 minuten var svettig och riskabel, men helt klockren. Den största EM-skrällen sedan Greklands guld 2004 var ett faktum. Även om de nu bara gått till kvartsfinal.

Men man måste betänka att det är en pyttenation med blott 330 000 invånare, varav fantastiska 10 % befinner sig i Frankrike. Just det landet står för motståndet i kvartsfinalen på söndag och man förstår om de är skärrade av de nordiska vikingarnas bedrift.

Hur det än går där så har Lasse Lagerbäck gjort en otrolig prestation med sitt landslag och det unnar man honom mer än gärna. Vi ska inte glömma att han tog Sverige vidare från tre gruppspel i EM och VM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar