torsdag 7 april 2016

Rinne bakom tre poäng

ÖSK vann borta mot Helsingborg med 3-1, mycket tack vare sitt spelövertag i den andra halvleken. Och inte att förglömma, Jacob Rinnes suveräna målvaktsspel. Utan hans klassräddningar hade Helsingborg mycket väl kunnat göra sitt andra mål och då hade det blivit en helt annan match.

Helsingborg inledde målskyttet redan i den 18 minuten, då Bojanic fick hur mycket tid som helst att ladda bössan från nära håll. Otagbart för Jacob Rinne. Efter en Helsingborgshörna från vänster fanns ingen markering vid den bortre stolpen och bollen hamnade vid två ensamstående hemmaspelare, varav alltså Bojanic kunde sätta 1-0.

Inte långt därefter blev det ett hopslag mellan en Helsingborgare och Almebäck, som tappade bollen vid straffområdet och det var ytterst nära 2-0. Efter en trög start kom Astrit Ajdarevic in i matchen mer och mer. I slutet av halvleken fick vi se en härlig uppvisning av honom då han snurrade upp tre hemmaspelare, men fick det avslutande skottet strax utanför.

Den fina avslutningen av halvleken bådade gott till den andra och åtta minuter in i denna fick dessutom ÖSK turen på sin sida. Ajdarevic lade en högerhörna som man först trodde att Almebäck nickade in, men på reprisen såg man att Helsingborgsbacken Peter Larsson nickade i eget mål efter en misslyckad rensning.

Ett mål betyder alltid mer energi och ÖSK tog kommandot om halvleken. Totalt hade man ett 56-44- procentigt spelövertag. Men det hindrade inte Helsingborg att sticka upp på farligheter och utespelarna kan verkligen tacka Rinne för att det fortfarande stod 1-1.

Med det kraftiga spelövertaget var bortalaget värda ett vinstmål och det skulle komma sent omsider. I den 85 passade Sebastian Ring in bollen till Nordin Gerzic som med en yttersida kunde placera in bollen. Därmed hade båda ytterbackarna legat bakom förarbetet till målen och ytterbacksspelet fungerade mycket bättre i den andra halvan.

På övertid blev sedan Daniel Nordmark nerdragen och straffen var solklar. Crespo har varit straffskytt förr och det var skönt att målskyttet lossnade för honom i årets allsvenska.