måndag 21 mars 2016

ÖSK-vinst mot IFK Mariehamn

Med bara en träningsmatch kvar ser försäsongen för ÖSK riktigt bra ut. Endast en match har förlorats efter full tid och då har laget ändå i flera duster ställt ett reservbetonat lag på benen.

Mot finska Mariehamn fick publiken äntligen se Astrit Ajdarevic komma in, i den 62 minuten. Efter bara nio minuter på plan blev han delaktig i vinstmålet, genom en väl avlagd hörna till målgöraren Erik Moberg.

Den sista träningsmatchen är annandag påsk kl. 14 då Hammarby kommer på besök. Hammarby som åkte ur Svenska cupen mot Häcken. Sedan följer så den allsvenska premiären mot Djurgården inför ett utsålt Behrn arena den 3 april.

Under min levnad har detta aldrig hänt. En premiär har sällan varit en publikmatch, och på naturgrästiden var det torftiga förutsättningar. I bästa fall var planen spelduglig till avspark, och man hade fått jobba ordentligt med södra långsidan. Kanske vi den tredje ändå kan få uppleva värmande fotboll, trots den kalla väderleken?

Förresten, jag besökte några spelbutiker häromdagen, för att slänga in en hundring på ÖSK, som står i 50 gånger pengarna. Vid första stället fanns ingen personal som visste hur man spelade på allsvenska segraren. Vid den andra spelbutiken var innehavaren så pass ny att inte heller han hade kläm på den biten. Men med hjälp av en annan kund kunde vi gå in bakom disken och själva trycka på lite knappar. Vips dök spelmöjligheten upp. Som upplysning ifall fler får samma problem kan nämnas att man går in på Mixen 600.

På tal om spel och dobbel så känner väl alla till vad som håller på att hända i Premier League. Århundradets (kanske årtusendets?) sensation kan vara ett faktum om nuvarande ledarlaget Leicester går och vinner. Innan säsongen stod sensationslaget i 5000 gånger insatsen att vinna ligan. Det rapporteras om en supporter som satsat pengar på dem och därmed skulle kunna hämta ut tre miljoner kronor om de vinner. Spelbolaget erbjöd supportern motsvarande 870 000 kronor i handen redan nu för några dagar sedan, en summa han inte kunde motstå. För vem vet, Leicestergänget kanske börjar darra på manschetten så här i seriens slutskede?

På tal om England, Zlatans gäng PSG fick Manchester City i kvartsfinalen av Champions League. Den första matchen spelas med PSG som hemmalag onsdagen den 6 april och returmötet blir tisdagen den 12 april. Riktiga godbitar alltså och det är extra speciellt med Manchetster City, en klubb som rykten har placerat Zlatan i nästa säsong. Engelska Premier League liksom tyska Bundesliga är ju de enda storserierna som han inte spelat i.

Messis Barcelona då? Ja, det blir en helspansk kvartsfinal mellan Barca och Atletico Madrid, också det något extra att se fram emot. Den 5 april spelas den första matchen och bara två dagar innan har alltså den allsvenska premiären avverkats.Tre pangmatcher på fyra dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar