torsdag 24 september 2015

Fjärde raka segern för ÖSK

Nu rullar det mesta ÖSK:s väg. En väl genomförd match och man kunde inkassera fjärde raka segern. Första segern i Skåne sedan 2009 kändes väldigt skön. De här tolv poängen har betytt mycket för laget, inte bara poängmässigt. Nu har man ett helt annat självförtroende och vågar sig på lite kombinationer.

Kvällens nummer i den klassen kom först i den 69 matchminuten. Riktigt fotbollsgodis av ex-HIF:aren Astrit Ajdarevic som med en tjusig klack ställde Pär Eriksson helt ren. Han gjorde inget misstag och ÖSK var i ledning. Av de tre "frälsarna" Broberg, Eriksson och Ajdarevic spelade bara den sistnämnde från start. Men de andra två kom in efter hand. Är det så att ÖSK klarar kontraktet så kan man gott använda det epitetet om de tre som vänt ÖSK:s trend.

Som sagts tidigare, ett utsökt kvitto på att klubben har värvat rätt och Alexander Axén verkar vara mycket duktig på att tina upp spelare från andra lags frysboxar. Det andra målet skulle komma i den 84 minuten och då genom inhoppande Daniel Nordmark (också han ex-HIF:are), alltså bägge målen gjorda av inbytta spelare.

Till skillnad från de senaste matcherna hade ÖSK denna gång hyfsat stor del av spelet. Man spelade klokt i försvaret och slog inte bort några onödiga bollar. Till och med Nordin Gerzic "höll sig i skinnet" och vårdade boll. Kunde bara räkna till två gånger då han tappade bollen, men Helsingborgs omställningar vållade inga problem.

Återigen visade Jacob Rinne upp avgörande räddningar, även om han inte hade lika mycket att göra som tidigare. På måndag väntar Kalmar FF hemma och man kan tänka sig att Pär Eriksson vill näta då också. Men det förstås, han gör ju bara mål på bortaplan ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar