måndag 27 juli 2015

Tunga järnkaminer fick hål på ÖSK

Hemmalaget ÖSK höll emot länge mot Djurgården i måndagskvällens match. Närmare bestämt i 77 minuter innan DIF:s Jesper Arvidsson kunde sätta 0-1. Man kan inte säga att det var orättvist. Bortalaget verkade hela tiden tyngre i sina anfall, även om man inte åstadkom särskilt många vassa målchanser. ÖSK-försvaret skötte sig bra och man kunde nästan tro att de skulle reda ut situationen innan målet. Det rådde ren kalabalik i straffområdet där DIF:s Sam Johnsons dubbla målförsök avvärjdes, men så gick bollen slumpmässigt ut till en helt fristående djurgårdsback, som bara hade att dundra in målet. Otagbart för både försvar och målvakt.

Men ÖSK kan inte bara leva på att ha ett försvar som står emot ett topplag i nästan 90 minuter. Anfallsspelet lämnar mycket övrigt att önska och i första halvleken var det ganska uddlöst. Mot slutet spelade man upp sig, främst genom två instick på högerkanten av Daniel Björnqvist. I det första var Daniel Nordmark nära att näta, men ännu bättre chans hade Marcus Pode i det andra tillfället. Även om Djurgården förde spelet i den första halvleken hade man egentligen bara en målchans, då Sam Johnson i den 16 minuten nickade från nära håll, men där Oscar Jansson gjorde en suverän räddning. Alltså ganska händelsefattigt under de första 45.

I andra började tidigare tuffa närkamper betjäna varningar, enligt domaren. Både Pode och RÅP hade tydligen skrapat ihop till varsin och även Nyasha Mushekwi i DIF. Denne skyttekung fick alltså gå mållös från planen idag, men var ett ständigt orosmoment med sitt farliga huvudspel.

Som bekant så saknar ÖSK en sådan där målspruta som både Djurgården, Norrköping och AIK har, och det är mycket därför man befinner sig där man gör. Det är för tidigt att bedöma inhoppande nyförvärvet Pär Eriksson, som bara fick en halvtimme på sig, mot ett kompakt bortaförsvar. Martin Broberg spelade från start och får godkänt i sin första hela match. Jag tycker ändå försvarsspelet fungerar bra, trots förlusten, och där Daniel Björnqvists kantspel ofta innebär farligheter framåt. Tyvärr fick Eidur Sigurbjörnsson utgå efter skada, men inhopparen Christoffer Wiktorsson ersatte på ett bra sätt.

Till sist det mest glädjande under kvällen ur ÖSK-synpunkt. Inte mindre än 11 171 åskådare på läktarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar