måndag 22 juni 2015

Sverige slarvade bort poängen

Sverige höll så när på att snuva England på en poäng, men i den 85 minuten nickade Oscar Lewicki helt fel. Bollen kom till en motståndare som fick på ett ordentligt skott mot målvakten Patrick Karlgren, som starkt tippade till hörna. På hörnan gick bollen sedan vidare mot Jesse Lindgard, som med ett snyggt skott satte vinstmålet för engelsmännen.

Synd att inte utmärkte Karlgren fick hålla nollan, det var han värd. Sverige spelade väl efter sina resurser och försvarade sig bra. Särskilt Filip Helander, Oscar Hiljemark och Ludvig Augustinsson höll en bra klass, men även Simon Tibbling.

Det var livsviktigt för England att inte förlora och därför satte de in en hög växel redan från början. Bollinnehavet var slående och Sverige fick aldrig till några vassa chanser. Det hade däremot England flera av och man får nog säga att resultatet var rättvist. I den 80 minuten hade de vittröjade även mycket väl kunnat få med sig en straff.

Sedan Italien och Portugal spelat 0-0 kan fortfarande allt hända. Det är en öppen grupp och ett oavgjort resultat på onsdag mot Portugal kan räcka. Men då måste Italien slå England.