måndag 15 september 2014

Komfortabel seger mot Kalmar

Det var en match som ÖSK bara skulle vinna, där man var det klart bättre laget. Bollinehavet i den första halvleken var 64-36, vilket säger en hel del om klasskillnaden i kväll. ÖSK öste på i anfall efter anfall, men den rätta fokuseringen i avsluten ville inte infinna sig. Totalt 13-2 i avslut och 6-1 på mål, ger en vink om ett tamt Kalmar. Eller om ett spelglatt ÖSK, för den delen.

På mitten fick man stora ytor att röra sig på och matchens två bästa lirare, Daniel Sobralense och Nordin Gerzic, kunde husera fritt. Faran när ett lag ligger på finns förstås att det andra sticker upp och gör ett kontringsmål. Den känslan fanns även efter ÖSK:s ledningsmål i den 71:a minuten.

Daniel Gustavsson hade startat på topp tillsammans med Marcus Pode, och gjorde inte direkt bort sig. Men ändå efter Crespos inträde på banan i den 62:a minuten blev det mer tyngd åt anfallet. Crespo som efter att ha varit på landskampsuppdrag blivit drabbad av flygstrul, vilket i sin tur medfört dålig sömn under flera nätter. Men han visade sig lika pigg som vanligt i de minuter han fick vara på planen. Under sitt utlandsäventyr hade han även ådragit sig en huvudskada och spelade därför med bandage på huvudet.

ÖSK skulle faktiskt få två spelare med bandage då David Elms sko träffade Magnus Wikström i ett av Kalmars få farliga anfall. Som mittback har man en utsatt position och den dagen Magnus lägger skorna på hyllan kan han börja summera alla huvudskador genom åren. Det har blivit några stycken, men så är han också en riktigt orädd kämpe. All heder åt Magnus.

Det var Patrik Haginge som var siste ÖSK:are på bollen vid 1-0. På övertid fick vi se årets ryck då Crespo hur enkelt som helst gled förbi två Kalmarbackar, men blev fälld av målisen. Ole Söderberg blev därmed utvisad och med en utespelare i mål på den efterföljande straffen var det inga konstigheter för Alhassan att punktera matchen, 2-0.

De bägge IFK Göteborgslånen var alltså bäst i hemmalaget och det måste kittla lite extra inför nästa hemmamatch i slutet av september, då just laget från Västkusten kommer på besök. Men innan dess är det dags för ett nykomlingsmöte igen, på lördag med en resa ner till Falkenberg. Det är nästan så man glömt bort att ÖSK är en nykomling, med ett sådant moget och förståndigt spel som visas upp. Låt det gärna fortsätta i flera matcher till och nu är det bara en seger bort till en sjätteplats.