lördag 2 augusti 2014

Var är kylan?

Nej, undertecknad vill inte bli av med de fina varma sommarkvällarna, utan rubriksättningen syftar mer till ÖSK-spelet. Ja, de stunder under matchen som man såg något ÖSK-spel. Att kunna spela av en match när man leder med 1-0, när det blott återstår 13 minuter. Att inte uppträda darrigt och oroligt när man har ledningen. Och att kunna avsluta bättre vid frilägen. Till det krävs det kyla.

Crespo kommer inte minnas denna match med välbehag och hans kliniska avslut från förr verkar nu fjärran. I den 93 matchminuten får han en fin framspelning och blir helt ren med målvakten. Ingen uppvaktning och han kan ta god tid på sig för att placera bollen. Nu blir det ett stressigt halvskott som målvakten klarar av. I den 25 levererar Pode en fin genomskärare vilken ställer Crespo helt fri, men också där drar målvakten det längsta strået.

Det var ÖSK:s enda avslut på mål i den första halvleken, ska sägas. Om inte det kommit hade det högst märkliga fenomenet inträffat att ÖSK ledat med 1-0, utan något avslut på mål. För målet kommer nämligen på hörnan till Crespos friläge, då Halmstadsspelaren Richard Magyar får en black-out och nickar in bollen i eget mål. Det är sällan man ser liknande självmål, och jag undrar förresten om jag någonsin sett något sådant.

Innan målet hade ÖSK inte skapat någonting, inte ens ett avslut utanför mål. Man började nästan tro att det var en medveten taktik, att släppa upp bortalaget. Men tyvärr var sanningen en annan. Bortalaget var helt enkelt bättre. Så egentligen var resultatet 1-2 inte så orättvist, om man ser till matchen i helhet.

ÖSK-spelet fick en uppryckning sedan HBK:s kvittering kommit i den 77 minuten, men det var absolut för sent. Ansatserna för att punktera matchen måste komma tidigare. Under de sista tio minuterna hade både Kalle Holmberg, Daniel Gustavsson och Nordin Gerzic fina lägen, utan resultat. Förutom då Crespos målsumpning i den 93 minuten. Mål där hade inneburit 2-2, eftersom Halmstad tagit ledningen i den 91 minuten.

Precis som mot Norrköping blir man tydligen stressade av att ha en ledning och det syntes även idag. Vilket tyvärr är en svaghet hos laget. Paniken börjar sprida sig nu när inte ens Crespo levererar och snart stänger transferfönstret. Det kan bli en tuff höst för de svartvita.