torsdag 29 maj 2014

KIF utslaget ur cupen

I semifinalen i Svenska cupen mot Kristiansstad borta drog KIF Örebro det kortaste strået. Slutresultatet 2 - 0 speglade dock inte matchbilden, men det gäller att göra mål. Det gjorde hemmalaget i bägge halvlekarna, först i slutet av den första genom Johanna Rasmussen, och sedan i den 58 minuten genom Mia Carlsson. Där kom 2-0 genom ett frisparksinlägg där Mia mötte snyggt med pannan, otagbart för KIF-målvakten Labbé.

Det var första gången hemmalaget över huvud taget nått en semifinal och var naturligtvis väldigt glada efter matchen. KIF vann cupen för några år sedan.

En stor del i Kristinasstads seger hade landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, som styrde sitt försvar på ett effektivt sätt. De tog udden av KIF-anfallen, och det var egentligen aldrig nära ens ett reduceringsmål.

KIF får ta nya tag i serien, närmast nu på söndag hemma då AIK kommer på besök.