söndag 1 september 2013

Riktiga derbytakter i andra halvlek

I derbyt Degerfors - ÖSK vill man helst bara minnas den andra halvleken. Det är så man vill se våra derbymöten, med fart, fläkt och kamp. Bland det bättre man sett i årets superettan. Första halvlekens inledning är så deprimerande att den knappt ens bör nämnas på dessa rader. Degerfors ska vara glada för att ÖSK inte tilldömdes segern med 3 - 0, efter att någon i hemmaklacken höll på att förstöra derbyfesten. Efter tio minuter träffade ett, tydligen vasst, föremål linjedomaren på armen och matchen avbröts. Förmodligen ville domarstaben hellre ville fria än fälla och ge kvällen en chans. Egentligen heder åt dem, när de mycket väl har kunnat blåst av, men när det gäller det konsekventa i beslutet är det mer ifrågasatt. Det finns flera lag med liknande supportrar som istället blivit av med poängen av liknande anledningar.

Nåväl, över till det sportsliga. Inga större chanser visades upp i den första, mer än Alexander Erikssons skott  från nära håll där Oscar Jansson imponerande nog får upp bägge händerna och räddar. Där hade det mycket väl kunnat vara 1-0 och inte efter den halvchans som Rennie hade i den 38:e. Denne tas ojust av Magnus Wikström och eftersom det sker inom straffområdet är det straff, även om farligheten är över när nerdragningen görs. Egentligen ganska onödigt av Wikström, men man förstår honom, är det het derbystämning så är det.

I andra halvleken kom ÖSK ut som ett helt nytt lag och man verkligen såg på dem att de ville ha en förändring av matchbilden. Det var kamp och vilja, särskilt från Patrik Haginge. Han var också ytterst nära att måla på en nickskarv på hörna, där Johan Bertilsson dök upp på mållinjen som en räddande ängel för DIF. Haginge är lite av specialist på sådana lägen och har nätat förr. Med en halvtimme kvar att spela fick Patrik ett nytt liknande läge, men nu på ett inlägg. Denna gång stod ingen degerforsare på mållinjen och 1-1 var ett faktum.

ÖSK var inte nöjt med detta, utan öste på i anfall efter anfall. Ahmed Yasin var tillbaks i gammal god form och därför blev det många farliga inlägg från högerkanten. När man så i matchslutet trodde att ÖSK skulle avgöra får de Bruin till en nick som tar ... i stolpen. Det var dramatik in i det sista och de 5 577 i publiken var nog ändå nöjda med en poäng. Många hade kommit från Örebro.

Nu är så de två ruskiga matcherna avklarade för ÖSK, (Falkenberg o Degerfors) och trots att man inför landskampsuppehållet förmodligen tappar serieledningen så har man visat att det är allsvenskan som gäller nästa år. Speciellt eftersom GIF Sundsvall under samma period tappat greppet. Kanske det ändå ska bli ÖSK och Falkenberg i topp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar