måndag 5 augusti 2013

Fem mål av ÖSK                                             Spetim Hasani tremålsskytt


Det andra smålandsbesöket på mindre än en vecka slutade bättre för ÖSK:s del. Det var stor skillnad på insatserna i Värnamo gentemot debaclet i Jönköping. Nu visade man återigen topplagstakter, något som inte sågs skymten av förra helgen. Mot Värnamo lossnade det rejält också för Shpetim Hasani, som inte rosat marknaden under våren. Det kommer lägligt nu eftersom klubben ju tappade farliga anfallaren "Crespo" till AIK efter vårsäsongen.

Ett hat-trick blev det från Hasanis högerfot och skalle, där lobben till 0 - 3 var riktigt läcker att se. Att ÖSK-segern skrevs till fem mål mot noll, svarade dessutom Kalle Holmberg och Boris Lumbana för. Roligt att återigen se Kalle längst där fram, som med sin kvickhet kan stressa motståndarbackarna. Peter Samuelsson må ha andra fördelar, men har tyvärr svårare att komma in i spelet på samma forwardsposition.

Mot Värnamo hade man bara med en ny spelare jämfört med tre mot Jönköping, vilket kanske var den stora skillnaden mellan matchresultaten. Ett Jönköping som förmodligen får igen för gammal ost nu på onsdag. Vilket då skulle innebära ÖSK:s nionde raka hemmaseger.

Redan ikväll spelar Degerfors hemma mot Landskrona och med en seger så blandar sig värmlänningarna på allvar med i kampen om en allsvensk plats, särskilt som Gais förlorade igår.

Igår startade dam-allsvenskan igen efter EM-uppehållet och KIF Örebro visar återigen att årets upplaga är bra mycket bättre än förra årets. Något nedflyttningsspöke lär man inte stå öga mot öga med i slutet av säsongen, och mot Jitex borta svarade till och med Sara Larsson för två mål. När hände det senast? Att namnen Michael nätar är mera vanligt, vilket också inträffade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar