söndag 28 juli 2013

Fyra mål från ex-ÖSK:are

ÖSK-kolonin i  Degerfors har nyligen utökats med Marcus Astvald och när laget mötte Brage hemma på Stora Valla fick "Mackan" en kanonstart. Mål redan efter drygt en minut och det skulle bli ett till. De övriga två kom också från tidigare ÖSK-fötter, Patrik Anttonen och Niklas Klingberg, vilket till slut räckte för en 4-2-seger. DIF närmar sig kvalstrecket.

Hade farhågor inför ÖSK:s bortamöte mot Jönköping, vilket tyvärr besannades. Att "Crespo" försvann kan ligga laget i fatet. Under våren var det han som skapade mest framåt och att ersätta en sådan spelare gör man inte i en handvändning. Att dessutom inskola tre helt nya spelare i startelvan, utan några direkta träningsmatcher, kändes oroväckande. William Atashkadeh, var är du? Du behövs nu. Laget känns för närvarande väldigt uddlöst och lördagens odds på Jönköping från Svenska Spel var fullt spelbart.

Att Tyskland skulle vinna med 1 - 0 i dam-EM gav däremot inte några högre odds och det är typiskt för den effektiva lagmaskinen. Dock var de illa ute i och med två norska straffar, som inte var bättre lagda än att tyska målvakten kunde rädda. Den första räddningen var av den läckrare sorten, men rättvisa skipades eftersom det inte borde ha dömts någon straff.

Också Sverige kunde intyga att tyskorna var svåra att möta, med sitt intensiva markeringsspel, som inte ger utrymme för ett eget spel för något lag. Där borde dock Sverige åtminstone ha gjort 1 - 1 med tanke på målchanserna. Varför tog Josefin Öqvist i för kung och fosterland när hon kom nästan fri med tyska målvakten? Nåja, det är lätt att vara efterklok. Hade hon satt den i krysset hade hon varit hjältinna.

Nu är det bara för Pia & co och inställa sig på ännu bättre motstånd i form av USA och Japan i fortsättningen. Tror ta mej tusan att de har lättare att slå dessa lag än Tyskland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar