tisdag 16 juli 2013

Sverige ångar på

Efter 5 - 0-segern mot Finland blev det ikväll tre nya mål för svenskorna i EM. Alla tillkomna i den andra halvleken, då också Italien gjorde sitt enda. Första halvleken var nämligen inte mycket att orda om framåt. Ett stabilt försvarsspel ändå och Nilla Fischer växer fram som blågults verkliga klippa. Dock var laget ganska uddlöst framåt och Josefin Ökvist slarvade bort många anfall pga offsidespringningar.

Caroline Seger visade hur viktig hon är för laget på mitten och med Sveriges stora bollinnehav var det bara en tidsfråga när första målet skulle komma. Det formligen exploderade i den första kvarten av andra då inhoppade Therese Sjögran visade vägen redan i den 47:e minuten. Efter 3 - 0- kunde alltså försvaret kosta på sig en markeringsmiss på en italiensk frispark, troligtvis en oskärpa till följd av den säkra ledningen.

Pia Sundhage har skapat en framtidstro för detta svenska lag, som trots gnissel i maskineriet i början av vissa matcher kommer tillbaka. Matchen mot Danmark var ju också lite trögstartad, men i söndagens kvartsfinal gäller att Sverige är på tårna redan från start.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar