tisdag 28 maj 2013

Snyggt mål, 3 poäng och serieledning                          Så här glad blev Mohammed Saeid efter sitt frisparksmål mot Brage


 
ÖSK levererade en trevlig present till undertecknads födelsedag, även om det inte var den bästa matchen som skådats. Men det är detta som gör att man tror att sportklubben kan gå hela vägen i år, vinnarmentaliteten. Det var vinnarskallarna som saknades förra året då allt tycktes gå emot laget. Med den riktiga vinnarinställningen kommer ofta också tur, vilket laget har haft i bägge 1 - 0-segrarna nu senast, både mot Ängelholm och Brage.

Dessutom visar laget tålamod och blir inte uppstressat om det inte blir något mål i den första halvleken. I de senaste matcherna har målen istället kommit i den andra halvan, och allt har löst sig. Frågan är hur svartvitt skulle reagera på ett tidigt baklängesmål? Det lär vi väl få se så småningom också och man hoppas ju då att ÖSK:arna kan visa styrka  och moral för att kunna vända en match.

I går hade det väl inte skapats en uppsjö av målchanser innan Mohammed Saeid fick till sin drömträff på frispark. Det var en till synes enkel bredsida som först såg ut att gå över målet, men som sedan störtdök, till allas förvåning, inte minst målvaktens. Därefter var det "bara" att bevaka ledningen, med som sagt lite tur. Närmare mål än Brages ribbskott kan man inte komma.

ÖSK börjar i viss mån likna Öster från förra året, då smålänningarna visade sig vara en vinstmaskin och radade upp uddamålssegrar. Men för all del, det är mycket kvar av serien och mycket kan hända. Men det känns som om ÖSK har kapacitet att klara av både avstängningar och skador, med den fina bänk man kan uppvisa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar