lördag 2 mars 2013

Mars - en fotbollsmånad

Vi har kommit in i en månad som är mycket ljusare, även för fotbollsfantasten. Det är en månad där den internationella och den inhemska fotbollen möts, en händelserik tid. Ligorna i Europa och Champions League börjar gå in i slutskedet. Landslaget gör årets första VM-kvalmatch, den 22 mars mot Irland. Återigen väntas ett fullsmockat Friends Arena, och de som inte varit där än rekommenderas ett besök.

Helgen innan har det varit stort fotbollsfrämmat i Örebro, eftersom Fotbollsforum äger rum den 15 - 17 mars. Då kommer bland många andra Erik Hamrén och Pia Sundhage till Conventum. Fotbollsallsvenskan drar igång den sista mars och även om vi inte har något hemmahopp så är det alltid intressant att se hur årets form är hos de 16 lagen. På redaktionen lär vi få täta rapporter om Syrianskas spel och spelare. Förmodligen kommer väl också bloggare Barsom närvara vid lagets hemmapremiär mot Kalmar i Södertälje.

På redaktionen finns också en medarbetare som av olika anledningar håller på Helsingborgs IF, medan några av oss andra har hjärtat hos Sportklubben. Hemmaklubben engarerar förstås och det är alltid lika spännande med försäsongssnacket. Men att gå och se en cupmatch mot Värnamo i vinterkylan är inte så lockande.

Än så länge är det tv-fotbollen som gäller. Fotbollssnacket på lunch- och fikaraster har inte bara mynnat ut i bloggande, utan vi lägger även in ett lagtips på stryktipset. Denna vecka är det inte mindre än sju Premier League-matcher på kupongen, och det tackar vi för. Annars brukar Svenska spel plocka bort matcher som de tre inledande; Chelsea - West Bromwich, Everton - Reading, Man U - Norwich.

Men vem vet vad Jonas Olssons mannar kan ställa till mot de blåa på Stamford Bridge? Ni såg väl W B:s konstmål mot Sunderland förra veckan hoppas jag? Det var äkta Zlatan-klass på det målet och då tänker jag på avgörande 2 - 1 mot Ungern borta 2009.

På tal om Chelsea så ska absolut inte ett besök på deras stampub So Bar missas. Där kan man uppleva den bästa stämningen någonsin.

G.L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar