måndag 4 mars 2013

Helgens Höjdpunkter och en orolig väntan på kvällen

Under helgen inmundigades som brukligt en hel del av den ädlaste bland sporter. Skidor i all ära, men när klockan börjar närma sig 16.00 på lördagseftermiddagen får även VM snällt stiga åt sidan.
Några aspekter som kan vara värda att minnas lite extra från den gångna helgen:

* Manchester Uniteds långsamma, men säkra nedbrytning av kanariefåglarna från Norwich. Länge stod matchen och vägde, sedan satte den lille duracell-japanen Shingji Kagawa fart på allvar och gick från måltorka till ett riktigt målvattenfall. Tre mål noterades japanen för innan Wayne Rooney satte spiken i kistan med ett mycket elegant långskott till 4-0, och ännu en dag på jobbet på Old Trafford.

* Liverpools vana trogen att slå Wigan med ett antal bollar. Såg inte själv matchen, men hört rapporteras att Philippe Coutinho och Luis Suarez hade stor show, även om Wigan inte varit så dåliga som siffrorna skvallrade om. 0-4 och Suarez liksom Kagawa fick anledning att kasta hatten upp mot skyn.

* Gareth Bales fortsatta dominans i världsfotbollen. Den lille terriern från Wales med den diamanthårda vänsterfoten nätade retfullt enkelt även denna vecka mot ett passivt par mittbackar i det största av London-derbyn. Bara minuter efter Bales genombrott kom ett ännu enklare mål då Aaron Lennon med fart drog med sig Arsenal-keeper i sidled och la in 2-0. Wengers ansikte såg ut som att han precis käkat ett dussin citroner. Dock blev det nerv i matchen efter Perra Mertesackers reducering i 50e minuten. Inget mer i målväg inträffade och Spurs bärgade alla tre poäng.

* Bedrövliga bortalaget West Hams kämparseger borta mot ett målsnålt, hemmastarkt Stoke. Riktigt tungt att ta första bortasegern på evigheter mot just the potters.

Dagen till ära väntar kvällsmatch med laget i mitt hjärta, Aston Villa som en av aktörerna. Den andra aktören är Manchester city, alla matcher är livsviktiga för Villa nu, och det blir stentufft mot ett City som vill hinna med det absolut sista tåget om man ska kunna hota Uniteds serieseger.


Erik Englund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar