fredag 2 november 2012

ÖSK snuvade MFF på guldet

Visserligen är det en omgång kvar, men det är nu helt upplagt för Elfsborg. Har svårt att tänka mig att de skulle kunna missa chansen på hemmaplan, på sitt eget konstgräs. Därmed är ÖSK verkligen det lag som satt käppar i hjulet för Malmö FF, som bara fått med en poäng av sex möjliga mot närkingarna. Skåningarna som snuvat ÖSK på flera örebrospelare genom åren, lirare från BK Forward som egentligen borde ha spelat fotboll i hemstaden.

De tre senaste matcherna har ÖSK snyggat till säsongen något och det verkar som om det måste vara storlag för att man ska tända till. Helsingborg, Göteborg och Malmö är gamla klassiska lag, som man alltså undvek förlust mot, trots att laget åker ner till superettan. Däremot har man gjort sämre ifrån sig mot mer intetsägande lag som Mjällby, Sundsvall och Gefle.

Det verkar sitta i huvudet och den mentala biten i fotbollen är väldigt stor. I superettan får väl spelarna låtsas att de möter allsvenskt motstånd för att få igång motivationen. Tomer Checinski har spelat upp sig i slutet av säsongen och tog dessutom en straff mot MFF. Han har därmed störst chans att få stanna i ÖSK när man nu ska börja formera nästa års spelartrupp. Jonas Sandqvist lär ha gjort sitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar