söndag 29 april 2012

Kräftgång för länsfotbollen

Länets tre klubbar i de högre skikten av seriesystemet har det inte lätt just nu. Sist i allsvenskan respektive superettan parkerar ÖSK och Degerfors. KIF Örebro är visserligen över strecket i sin tabell, men inte mycket mer. Två av matcherna har de förlorat med 0-7 och 0-6. Laget har dock två räddningsplankor i sin serie; AIK och Djurgården.

ÖSK:s nuvarande situation har framkallat ett sneglande efter räddningsplankor även där. Fartyget håller på att sjunka i värsta Titanicstil, mot superettans mörka djup. År 2012 ser ut att bli ett kämpande för överlevnad, precis som slutet av 2011. För närvarande kan jag bara se Syrianska som en trolig räddningsplanka, men det räcker ju inte.

På tal om 2011, vi får gå tillbaks till den 2 oktober då ÖSK senast noterade en trepoängare; 1 - 0 mot ett avsågat Halmstad. Hur kunde det nu bli så här? Att närkingarna saknar flow, eller flyt som man säger på svenska, är helt uppenbart. Hade man haft domarna med sig hade åtminstone en straff, i ett avgörande läge mot GIF Sundsvall, varit ett faktum.

Enligt tv-bilderna såg det ut som om Valdet Rama får en lätt knuff av Sundsvallsbacken och ramlar därför i backen. I den fart han har så behövs det inte mycket för att tappa balansen. Visserligen kan det ha varit svårt att upptäcka, men en varning på Rama kändes hårt. Vid en annan straffsituation får en Sundsvallsspelare bollen på handen, vilket ÖSK:aren Atashkadeh ser och sträcker upp sin arm för att påkalla domarens uppmärksamhet. Det osannolika händer då att sundsvallsspelaren slår bollen på ÖSK:arens hand och först då blåser domaren. För frispark till Sundsvall!

Men återigen bjuder ÖSK på målen, precis som mot Elfsborg. Vid första baklängesmålet gör Patrik Haginge något oförklarligt och tappar boll. Han lyckas halvt om halvt reparera skadan, men det blir hörna och mål för Sundsvall. Vid det andra slår Emil Berger en förödande felpass och giffarna ställer om snabbt och kontrar in 2-1. Berger har gjort några mindre lyckade matcher nu och kanske att Sixten temporärt skulle tjäna på att bänka honom.

Ska man ta med sig något positivt så blir det målskytten William Atashkadeh. Han har nu gjort fyra av ÖSK:s sex mål och hade han inte felaktigt blivit avblåst för offside i den andra halvleken hade det kunnat vara ett till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar