måndag 23 april 2012

Enda laget utan vinst

Ja, så är det. Ett pinsamt faktum, vilket är svårt att förklara bort. Tabellen ljuger aldrig. Även om tränare Sixten Boström på presskonferensen menade på att varje match har sin historia. Så är det visserligen och det har inte varit några roliga historier för ÖSK:s del.

Nu kan man visserligen kontra med att inledningsprogrammet varit tufft, med tre förväntade topplag i de fem första ronderna. Och i senaste matchen saknades avstängda Magnus Wikström och Tobias Grahn. Tror inte att det hjälpt om de hade medverkat i kvällens match. Elfsborg spelade så pass stabilt och säkert. Tränaren Jörgen Lennartsson var förstås stolt över sitt manskap och använde på presskonferensen följaktligen ord som "kloka" och "duktiga".

Efter att ha fått ett ledningsmål gratis i inledningen behövde de gulsvarta bara kontrollera matchen. Också i den andra bjöds man på ett mål då Valdet Rama lite enkelt tappade boll på mitten i ett farligt läge och Elfsborg kunde snabbkontra in 0 - 2. Med ett så stabilt försvars- och mittfältsspel kommer de bli svårslagna i årets serie. Även om de inte kommer få lika mycket till skänks av andra lag.

Efter att igen på tv ha sett ÖSK-målvakten Tomer Chencinskis omdömeslösa ingripande som blev en passning till Elfsborgs Stefan Ishizaki som på volley sköt in 0 - 1, är jag benägen att hålla det för Årets mål i allsvenskan. Faktiskt strået vassare än det AIK gjorde mot Sundsvall igår. Men vid en eventuell omröstning i höst kommer förstås AIK-målet vinna p.g.a. alla AIK-fans i landet. Även om det är många matcher kvar och många mål att göra tror jag inget kommer upp i elfsborgaren kaliber.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar