lördag 29 oktober 2011

Kronbloms hämnd


Så är då ÖSK:s säsong över för i år i och med att cupäventyret är till ända. Man kan lugnt säga att det absolut inte varit de svartvitas år. Att flytta på Kronblomsstatyn gör man inte hur som helst, det kostar tydligen. Skämt åtsido, men nog känns det lite som att Kronbloms skapare Elof Perssons ande vilar över Behrn arena. "The revenge of the Kronblom statue."
----------------------------------------------------------

Bollen rullade alltså inte ÖSK:s väg i cupsemifinalen mot Helsingborg heller och typiskt nog kom baklängesmålen till vid lite väl enkla situationer. Resultatet 1 - 3 var ingalunda orättvist, för bortalaget hade de vassaste målchanserna. Hade inte domaren friat vid HIF:s straffsituation hade 0 - 1 varit ett faktum redan i den 4:e minuten och då kanske med John Alvbåge utvisad.
-----------------------------------------------------------
Nu kom 0 - 1 relativt snart ändå, redan efter 12 minuter då ÖSK-målvakten räknade med ett inlägg från Alvaro Santos, som istället hittade en lucka mellan Alvbåge och stolpen. Efter målet kom ÖSK-spelet igång riktigt bra och den bästa chansen hade Magnus Wikström bara ett par minuter senare, men nicken gick utanför. Men trots hyfsat spel blev det inga farliga målchanser, vilket varit lagets dilemma detta år.
----------------------------------------------------------
Helsingborg hade istället kunnat avgöra matchen med sina farligheter, men fick hjälp av ett självmål i den 62:a minuten. Vid 0 - 2 kändes matchen redan avgjord och 0 - 3 med kvarten kvar att spela var utan betydelse. Paulinho fick sedan tillfälle att putsa siffrorna med matchens snyggaste mål, ett stenhårt skott upp i nättaket.
--------------------------------------------------------
När ÖSK-publiken i slutet av matchen började droppa av så skanderade HIF-klacken:
"Ska ni på hockey?!"
--------------------------------------------------------
Och förmodligen skulle några också dit, vilket säkert var mycket roligare. På den arenan radas segrar upp och där är Örebro nummer ett.
-------------------------------------------------------
Förra helgen avtackades Fredrik Nordback och före cupmatchen avtackades några andra trotjänare. John Alvbåge och Magnus Kihlberg är väl de som utmärkt sig mest.
-------------------------------------------------------
Eftersom fotbollssäsongen är slut för våra länslag så kommer inläggen på denna blogg bli färre, innan det till våren är dags för nya tag igen.

-------------------------------------------------------
Lite fotbollskuriosa så här i slutskedet: Årets dragning måste väl ha varit Valdet Ramas klacktunnel i den sista hemmamatchen mot Malmö FF. Han visade upp sin specialare vid några tillfällen och det är synd att den inte ligger på Youtube. Och det var tråkigt att Rama var skadad mot Helsingborg och inte kunde göra en repris.
------------------------------------------------------
På Youtube finns däremot norske mittfältaren Jone Samuelsens rekordnickmål från 57 meter, alltså från andra sidan mittlinjen. Det hände i matchen Odd Greenland - Tromsö i den norska ligan.
-----------------------------------------------------
Vad sägs om Kalle Anka-resultaten som Manchester United ställt till med i Premier Leaugue? I början av säsongen utklassade man Arsenal med 8 - 2, för att nästan två månader senare förlora hemma i derbyt mot City med 1 - 6. Plus eftermiddagens hockeyresultat på Stamford Bridge Chelsea - Arsenal 3 - 5.
---------------------------------------------------
På det lokala planet hände något annat ytterst märkligt. Nerikes Kils SK vann division 5 norra och gick upp till division 4. Vad är det för märkligt med det, kanske ni undrar? Jo, laget hade minusmålskillnad.
---------------------------------------------------
Mycket kan hända i fotbollens underbara värld. På återhörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar