söndag 3 juli 2011

Inte ens statistiken hjälper

Nu går allt emot ÖSK. Till och med statistiken sviker laget. Elfsborg hemma har ju annars varit en sådan där match som nästan alltid varit som klippt och skuren för de svartvita. Liksom mot Helsingborg hemma. Den här säsongen får väl alla ÖSK-supportrar leva på minnen från fjolåret istället och tänka på sådana härliga drabbningar som mot de ovan nämnda lagen.

Då fungerade passningsspelet, man anföll med fart och fläkt, vilket ofta ställde motståndarna. Nu är uppspelen väldigt omständliga, det ska gärna dras en spelare för mycket och motståndarna hinner samla ihop sig. Elfsborg är det topplag som ÖSK förväntades vara, men boråsarna var definitivt inte tre mål bättre än hemmalaget.

Hade ÖSK spelat förståndigt så hade åtminstone en poäng kunnat bärgas, genom ett 0-0-resultat. Nu bjöd man Elfsborg på 0-1 och genom att Alvbåges utvisning reducerade försvaret så kom de andra två målen automatiskt.

ÖSK är egentligen inget bottenlag, men nu är det bara att gilla läget och kriga för kontraktet och rädda det som räddas kan. Både Norrköping och Syrianska förlorade i denna omgång, vilket gynnar närkingarna. Mjällby är i skrivande stund också utan poäng. Kan man hålla dessa lag + Halmstad och Trelleborg bakom sig så får ÖSK-publiken se allsvenskt även nästa år.

Man får inte ha alltför höga förväntningar på cupspelet heller, varken i Euro League eller i svenska cupen. Klubben får försöka inrikta sig på att vinna de rätta matcherna under resten av säsongen. I juli innebär det hemmamötet mot Norrköping. Bortamatcherna mot Elfsborg, Gais och Gefle blir svåra nötter att knäcka. Och i dubbelmötet mot Sarajevo får man väl vara med och lära. Kanske kan proffsuppköpare få upp ögonen för någon ÖSK:are som kan ge ytterligare klirr i kassan. För trots allt är förtjänsten i försäljningen av Michael Almebäck det mest positiva som hänt klubben i år.

Innan matchen ÖSK - Elfsborg uppmärksammades att Örebro vunnit omröstningen som årets idrottsstad. Därför var det också skönt att se örebrotjejen Lisa Dahlkvist avgöra vm-matchen mot Nordkorea. Allra gladast var nog gamle ÖSK-profilen Dala Dahlkvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar