lördag 4 juni 2011

Sverige kom, såg och segrade




Efter uddamålssegern hemma mot Moldavien i våras var det med viss oro man såg fram mot bortadrabbningen lagen emellan. I Chishinau hade Holland bara fått in ett mål och nu skulle Sverige ställa upp en elva utan Zlatan.
--------------------------------------------------------------------


Enligt vissa meningar gör det inget att stjärnan är borta. Det kan ligga mycket i det, för då kliver övriga fram och tar ett större ansvar. Minns Henke Larsson-effekten i HIF förra året. Det visades sig vara ett klokt beslut av förbundskapten Erik Hamrén att låta en halvskadad Ibrahimovic vila till nästa vecka.

-------------------------------------------------------------------

Nu fick vi ändå se fyra mål, även om en del av dem kom ganska lättvindigt. Visst skjuter Ola Toivonen hårt, men 0-1 får nog lastas målvakten. Elmander blandar och ger. Vissa insatser i landslaget är han på topp, i andra matcher syns han inte alls. Efter några tafatta skottförsök i början trodde man att Johan skulle göra en sån där halvdan insats. Men sedan fick vi se kämpen Elmander, vars starka vilja bidrog till 0-2. Och 0-3 var rena flytet, som grädde på moset.

--------------------------------------------------------------------

Sammanfattningsvis så var det en riktigt bra match av Sverige, även om det inte var Holland man mötte. Passningsspelet var ett av de bästa man skådat på senare år. På tisdag får vi återigen se, uppleva och älska vårt landslag igen. Då är det finnkamp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar