fredag 8 april 2011

ÖSK fortsätter att skriva historia


Fredagen den 8 april 2011. En historisk dag inom ÖSK-fotbollen. För första gången möter man Syrianska FC. För första gången har man 6 poäng efter två omgångar. Smaka på den, det har aldrig hänt! Inte ens silveråret 1994 redovisades en bättre inledning, då man hade fått ihop 4 pinnar efter de bägge premiärronderna.


ÖSK har visserligen vunnit de båda inledningsmatcherna vid två tillfällen tidigare, de fina åren 1961 och 1968. Men eftersom det då gällde tvåpoängssystem så blev det också bara 4 poäng. För övrigt är -68-året speciellt minnesvärt. ÖSK inledde nämligen med fem segrar, ett kanske oslagbart rekord. Man ledde allsvenskan innan sommaruppehållet när en viss herr Nordahl fick för sig att flytta utomlands. Säkert roligt för honom, men öSK missade guldet det året och hamnade på en femteplats.


Så för Guds skull, Alvbåge, Almebäck, Bedoya och Gerzic. Stanna hela säsongen!


Efter ett tidigare inlägg kommenterade signaturen Rickard att 6 poäng på en vecka skulle sitta fint. Jag höll med, men vågade inte hoppas så långt. Men det kanske är ÖSK:s år i år. Bollen rullar de svart-vitas väg och 1-0-vinsten var lika rättvis som den i Göteborg i måndags.


öSK ägde mittfältet och ex-öskaren Barsom fick inget utrymme. Försvarsspelet fungerade stabilt och anfallsspelet lossnar säkert när de nya blir varma i kläderna. 1 - 0 är ju också 3 poäng.


Jag vill inte gå händelserna i förväg. Vill heller inte gapa över mycket. Men det där med 5 segrar, hm. Det kanske inte är oslagbart ändå. Det är Gefle hemma, Häcken borta och Helsingborg hemma. Jag menar, större under har ju hänt förr :-)


3 kommentarer:

  1. Visst ser det ljust ut. lustigt att målet kom i samma hörn som mot ifk.

    "Lasse"

    SvaraRadera
  2. ÖSK med i toppstriden. Härligt att se.
    Dysterkorparna får ligga lågt ett tag nu.
    "Bengan"

    SvaraRadera
  3. Hörde under matchen på Behrn Arena att flera hade koll på vår nya fotbollsblogg, vilket är riktigt trevligt.
    För övrigt kan det bli ett fint ÖSK-år, med tanke på hur bra allsvenskan börjat, även om inget ska tas ut i förväg.
    Läs mer om senaste matchen i papperstidningen på torsdag.
    Rolf Johnsson, Läns-Posten

    SvaraRadera