torsdag 21 september 2017

Riktigt illa, ÖSK!

I år har det minsann inte varit lätt att vara tränare för ÖSK, varken för Alexander Axén eller Axel Kjäll. Inte heller för klubbens supportrar, att följa ett så svårbegripligt lag. För vad sägs om de två senaste hemmamatcherna? Först vinst mot serieettan Malmö FF och sedan förlust mot jumbon Eskilstuna.

Det blev en kort smekmånad för Axel Kjäll efter den lyckosamma triumfen mot MFF. Att förlora borta mot ett formstarkt Djurgården var väl inte hela världen, men förlusten ikväll ska inte få inträffa. En taktisk miss låg bakom. I den 75:e minuten leder ÖSK med 2-1 och man plockar ut Michael Omoh mot Arvid Brorsson.

En Omoh som vid det läget var ÖSK:s största hot framåt och som förmodligen hade lyckats i sina framstötar på högerkanten om han fått fortsätta på plan. I stället kom en oprövad Arvid Brorsson och sätts på mittfältet. Inom tio minuter sedan det olyckliga bytet hade Eskilstuna vänt och skulle så småningom vinna med uddamålet.

I våras lyckades ÖSK krångla sig ur indragningen i bottenstriden. En stabilitet kunde märkas under ett flertal matcher, men nu är man där igen. Bara sju poäng skiljer nu ner till kvalstrecket, och det kan gå ruskigt fort. Helt onödigt egentligen att försätta sig i en sådan sits.

Minst dålig var ändå Brendan Hines-Ike och Filip Rogic, den sistnämnde som återigen gjorde mål på sin gamla klubb.

Nu ska sägas att Eskilstuna ryckt upp sig under de senaste omgångarna, men samtidigt borde detta ha gjort ÖSK extra skärpta och taggade inför mötet. Endast 4 035 behövde bevittna eländet och det lär inte bli så värst många fler i nästa ködrabbning, den mot Kalmar hemma den 1 oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar