lördag 5 augusti 2017

ÖSK kryssar vidare

Tredje raka ÖSK-krysset och laget visar sig återigen svårslaget. Men det var en match där de flesta i publiken på 6 223 gärna hade velat se en trepoängare. I så fall hade ÖSK gått om Elfsborg i tabellen, men nu är man fortfarande efter. Men egentligen har det här med tabellplaceringen ingen större betydelse, så länge som man håller god marginal till 14:e-platsen.

Som vanligt när man möter Elfsborg blev det många mål, dock brukar ÖSK vinna hemmamatcherna mot boråsarna. Så såg det också ut efter den första halvleken då ÖSK hade tagit ledningen redan i den 9 minuten. Johan Mårtensson fick tillbaka bollen efter ett inspel i mitten och satte sitt andra mål för säsongen. När så ÖSK fick en straff som Nahir Besara säkert satte i den sista minuten av första halvlek såg en Elfsborgspoäng ut att vara långt borta.

ÖSK hade också haft 8-2 i avslut på mål och 7-1 i hörnor, men det var ändå en statistik som ljög något. Elfsborg hade hela tiden haft det mesta av spelet och var farligt hela tiden. Det låg faktiskt i luften att de Gulsvarta skulle få utdelning i den andra och kanske även en kompensationsstraff.

Så blev det också redan i den 48 minuten och ställningen var 2-1. Samma mönster visades upp i den andra, Elfsborg hade mest boll och låg på. Men det verkade ändå som att ÖSK hade mer att ge i matchen. Dock hade man svårt att till fullo utnyttja Michael Omohs kvaliteter, vilket hade behövts.

Nåja, han kom igenom bra i den 60 minuten och trasslade sig förbi sin back på högerkanten. Men istället för att fri i straffområdet skjuta ett eventuellt mål så lät han sig fällas. Dock hade domaren Andreas Ekberg inte samma mod som domaren i bortamatchen mot IFK Göteborg, det vill säga ge ÖSK två straffar i samma match. Men den straffen var mer klar än handsen i den första halvleken.

Som ett brev på posten kom så Elfsborgs 2-2 med nio minuter kvar, vilket på sätt och vis var ett rättvist resultat, sett över 90 minuter.