tisdag 28 mars 2017

På med långkalsingarna nu!

 
 
 Nya ÖSK-spelare: Johan Mårtensson, Filip Rogic, Divine Naah, Yannis Mbombo, Damien Plessis och Kennedy Igboananike.
 
Det finns vårtecken och det finns vårtecken. Tussilago, blåsippor och fågelsång i all ära, men vad går väl inte upp mot en allsvensk fotbollspremiär.

Men ett råd är ändå att dra på långkalsonger, mamelucker eller vad man nu har under. För det är sannerligen ingen värme att sitta still nästan två timmar, även om våren på måndag har kommit in i april.
 
Det märkte jag i lördags då ÖSK spelade hemma mot det finländska mästarlaget från Åland. Det var ju IFK Mariehamn som gjorde en Leicester, det vill säga helt otippat tog hem ligasegern förra året.
För dagen spelade man utan egen målvakt, eftersom de bägge egna var upptagna av landslagsuppdrag. Då fick ÖSK:s andremålvakt Anton Fagerström bli inlånad och det var absolut inte hans fel att det finska laget fick stryk med 1-4.
 
På det första hade nog ingen kunnat ta Nordin Gerzics läckra frispark. Vi såg ett i samma mål mot BK Häcken för några veckor sedan, men denna gång valde han det högra krysset. I det läget, strax utanför straffområdet, är Nordin oslagbar.
 
Det är ett härligt vapen som ÖSK-laget kan komma få stor nytta av i framtiden, vilket de också har haft de senaste åren. Dock hämmades Nordins skicklighet av Astrit Ajdarevics medverkan förra året och 2015, då denne ofta gjorde anspråk på liknande frisparkslägen, däremot utan samma framgång.
 
Det är nu ett nytt, intressant ÖSK-lag, faktiskt det mest spännande på mycket länge. Av de sex nyförvärven på bilden luftades fem. Det var endast den tilltänkte mittbacken Damien Plessis som bara fick nöja sig med uppvärmning.
 
Filip Rogic fick mest speltid, eftersom han var på plan hela matchen. Johan Mårtensson byttes av i den 74:e minuten, och tvåmålsskytten Kennedy Igboananike gick av i den 59:e matchminuten, istället för Victor Sköld.
 
Igboananike har stora möjligheter att bli den där kliniske målavslutaren som ÖSK har efterlyst. Hans 2-0 på Nordin Gerzics fina djupledsboll var som hämtad ur skolboken. Volleyskottet på hörnan som betydde 3-0 var ett av de snyggare målen som skådats.
 
Divine Naah, lånet från England, har också chans att bli en riktig publikfavorit med sin utsökta teknik.
 
Publiken i lördags uppgick till 654 personer, och fotboll så här års brukar inte dra några större skaror. Jönköping Södra tillhör inte heller något av de stora publikdragarlagen, men nog måste väl publiksiffran ändå tiodubblas på måndag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar