onsdag 11 november 2015

KIF tog poäng av PSG

En festlig kväll i gråa november. Så kan man sammanfatta onsdagskvällens drabbning mellan KIF Örebro och Paris SG. Och en överraskande poäng till hemmalaget. Enligt förhandstipsen skulle fransyskorna vinna enkelt med ett par mål. Fransyskorna förresten, PSG innehåller ju en salig blandning av nationaliteter. Bland andra svenskorna Kosovare Asllani, Caroline Seger och Lisa Dahlkvist. De startade på bänken, men i den andra fick Caoline och Lisa hoppa in. Hon som bara för några månader sedan kämpade i KIF fick nu alltså ställas mot sitt gamla lag.

På läktaren var det celebert damfotbollsfolk. Pia Sundhage skrev autografer på löpande band. Frida Östberg, Diamantbollenvinnare 2008 berömde KIF.

- Jag spelade på plan när det förra publikrekordet slogs här för tio år sedan, upplyste hon.

Då representerade hon Umeå inför 5 172 åskådare, nu var hon där i form av expert åt TV-sporten och det nya rekordet lyder 5 976.

- Ja, rekord är till för att slås.

På läktaren syntes även USA:s assisterande förbundskapten Tony Gustavsson.

Köerna ringlade långa utanför entrén strax före match och det innebar att många missade KIF:s 1-0 i den tredje minuten. Adelisa Grabus lade snyggt fram en passning till Sanna Talonen. Strax innan hade KIF faktiskt en liknande chans.

PSG blev nog lite tagna på sängen av KIF:s offensiv, men skulle komma in i matchen mer och mer. I den 20 minuten skott i ribban av brasilianska Erika, i den 25:e farlig nick mot utmärkta hemmamålvakten Carola Söberg, som räddade elegant. I den 32:a kom Anja Mittag loss på vänsterkanten, men skottet gick utanför. I den 42:a nytt farligt skott, som Carola tippade i ribban. Pausen kom verkligen lägligt för KIF-tjejerna och ingen hade väl riktigt trott på ledning i halvtid.

Den andra halvleken började ungefär som den första slutade, med PSG-tryck. Kanske inte lika intensivt. Tänk om Sanna Talonen gjort 2-0 på frilägeschansen i den 66 minuten. Istället kunde PSG kvittera genom Anja Mittag, hennes 49:e Champion League-mål, imponerande. Ett av få misstag med bortrensning av bollen föregick målet.

Det blev inga fler mål. Därmed fick både Elin Magnusson och tränaren Rickard Nilsson avsluta stort på sin hemmaarena. Nästa år väntar nya uppgifter.