måndag 19 oktober 2015

Ajdarevic landslagsmässig

ÖSK kunde tyvärr inte slå rekordet som tangerades i förra ronden, i antalet vunna matcher i följd. Det stannade vid sex i rad, men det är sannerligen inte illa. Man har nu spelat åtta i följd utan förlust, och att göra två mål i varje match är tydligen något som passar Svartvitt. Endast vid ett tillfälle under de senaste åtta omgångarna har man frångått den vanan, mot Elfsborg då det blev 4 - 2.

Idag var inte Martin Broberg den mest tongivande spelaren i ÖSK, även om han spelade bra. Nej, kungen av mittfältet hette Astrit Ajdarevic. Om Broberg gjort målen under ÖSK:s pånyttfödelse, så har Ajdarevic varit den stora framspelaren. En gåta att han inte platsade i Helsingborg, och faktiskt konstigt att han inte var ordinarie i Standard Liege. Åtminstone med tanke på vad han visat upp i ÖSK-tröjan under hösten. I sina bästa stunder är han allsvenskans klart bäste spelare, men har dock fallit bort något i vissa matcher.

Ändå är Astrit så pass bra att han borde intressera förbundskapten Erik Hamrén. Det är en klasspelare, som läser spelet otroligt skickligt. Jag skulle vilja se hans läckra passningar till Zlatan innan denne lägger skorna på hyllan. Ajdarevic däremot har framtiden framför sig, blott 25 år gammal som han är.

Hela ÖSK spelade som ett topplag före paus i matchen mot Gefle och hade med lite flyt kunnat avgöra redan då. Förspelet till första ÖSK-målet var väldigt njutbart och Kalle Holmberg gjorde allt rätt vid avslutet. I den andra släpptes hemmalaget in något i matchen genom sitt 1 - 1-mål, vilket gav dem extra energi, genom ständigt denne Lantto.Visserligen tog ÖSK ledningen på nytt genom Holmberg, återigen med hjälp av en härlig pass av Ajdarevic.

Men en felpass på mitten kan ofta vara avgörande, vilket ställde till det för ÖSK då Gefle fick chans till en omställning. Nu var Johan Oremo sist på bollen och vi slapp ändå se orosmolnet Lantto som poängförstörare för ÖSK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar