söndag 22 mars 2015

En perfekt genomförd semifinal

Grattis ÖSK! Till den första cupfinalen sedan 1988 och chans till klubbens första titel. Det var ett skolexempel på hur en cupmatch ska genomföras. "Vissa matcher måste man kriga sig till tre poäng" nämnde SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog till Länsposten innan match i berömmande ordalag om bedriften mot MalFF i kvartsfinalen. På samma krigarmanér stoppade man Elfsborg i semifinalen.

Man var väldigt väldisciplinerade i försvarsspelet vilket gjorde att Elfsborg tröttnade i sina ständiga anfall i den andra halvleken. För ett bortamål hängde sannerligen i luften, särskilt när Eidur Sigurbjörnsson dök upp som en räddande ängel och avvärjde på mållinjen.

Elfsborg hade mycket boll även i den första halvleken, då det var stor kamp på mittfältet. Inte så många målchanser, egentligen en ordentlig per lag och där ÖSK utnyttjade sin. Daniel Björnquist klev fram på högerkanten och skickade in bollen framför mål där först Robert Åhman Persson fick till ett vänsterskott som Elfsborgsmålvakten räddade och där returen gick ut till Daniel Gustavsson som pricksköt 1-0 direkt i krysset. Ett otroligt snyggt mål.

I veckan frågade jag tränare Alexander Axén om vem/vilka han trodde skulle få sitt verkliga genombrott. Bland några namn nämnde han främst DG och han har säkerligen möjlighet att i år visa ännu mer än förra året. När det gäller genombrott tror jag personligen mycket på Daniel Björnquist som gjorde sin kanske bästa match någonsin idag. Man ser verkligen hur han trivs på sin högerkant och låg som sagt bakom 1-0-målet, men är inte bara offensiv utan gör ett fantastiskt försvarsjobb.

Ahmed Yasin har potential att verkligen blomma ut i år och gjorde också ett starkt defensivt arbete, förutom att han assisterade till Kalle Holmbergs 2-0-mål i den andra halvleken. Just Kalle Holmberg har vuxit till sig och blivit lite av en targetplayer i år. Mer styrka har även den isländske backen Eidur Sigurbjörnsson, han som inte lyckades vid sin förra ÖSK-sejour. Nu har han stora chanser att slå sig in och bli ordinarie och har en fin blick för spelet, vilket målräddningen också visar.

Sedan har vi Nordin Gerzic som var klassen bättre än Anders Svensson idag. En Nordin i slag är en enorm tillgång för vilket lag som helst och som nu får ta en liten revansch på sitt gamla IFK Göteborg i cupfinalen den 17 maj.

Man kan fortsätta uppräkningen av Örebrospelare denna dag och det tuffa cupspelet mot de utländska lagen på försäsongen ser ut att ha gett resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar