fredag 18 juli 2014

Liten summering av VM

Så här mindre än en vecka efter 2014 års VM fortsätter det att hända saker som berör turneringen. Som väntat har Brasiliens förbundskapten Luiz Felipe Scolari fått lämna skutan, men mindre väntat var att Tysklands lagkapten Philipp Lahm också slutar, dock självmant. Men det klart, att överträffa ett VM-guld är svårt och det tyska landslaget har säkert inga problem att hitta ersättare. Förutom VM-guldet hann Lahm också med två VM-brons. Inte illa, och att få tvåla dit värdlandet Brasilien med 7-1 blir något att berätta för barnbarnen när han sitter på hemmet. Philipp Lahm har dock många fotbollsår kvar, blott 30 som han är, och fortsätter i klubblaget Bayern München..

Vi får verkligen hoppas att vår Zlatan, som blir 33 i höst, inte kommer på några sådana idéer. Han behövs mer än någonsin, nu när det svenska folket trånar efter mästerskapsdeltagande. Att komma till EM om två år blir inte lätt och redan efter sommaren är Österrike borta och Ryssland hemma två svåra och kluriga nötter som måste knäckas. Må Zlatans kropp och ben hålla, och må Hamrén hitta några säkra innerbackar!

Årets VM kommer bli ihågkommet för många saker. Jag kan räkna upp några av dem:

1/ De sensationella storsegrarna; nämnda 7-1-triumfen för Tyskland som också slog Portugal med 4-0. Plus Hollands 5-1-viktoria mot Spanien.

2/ De frejdiga syd- och mellanamerikanerna; Costa Rica som vann dödens grupp, Colombia med skytteligavinnaren James Rodriguez, Uruguay som vann både mot Italien och England.

3/ Luis Suarez; en av världens bästa forwards som likt Zidane (fast värre) gör tokiga saker med motspelarna. Synd att bli ihågkommen för dylika barnsligheter.

4/ Domarsprayen; ett lustigt och överraskande, men effektivt sätt att minska spelarfusket.

5/ Äntligen målkameror; som passande nog kom till användning vid ett par tillfällen.

6/ Världsstjärnorna; som vi fick se mer eller mindre av. Messi, Neymar, Ronaldo, Robben, Müller, Iniesta, Suarez, Benzema. Dessa lär vi nog få följa även i Rysslands VM 2018, men frågan är om vi får se en 36-årig Ibrahimovic då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar